Halis Kahriman dertlere deva olmak için aday

Halis Kahriman dertlere deva olmak için aday
DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, düzenlediği basın toplansıyla milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı. Esenyurt'un, İstanbul'un ve milletin sesi olmak için yola çıktığını söyleyen Kahriman, “Dertlere deva olmak için, Esenyurt'un bir evladı olarak milletvekili adayıyım. Hedefim Meclis'te olmak, sizlerin sesi olmak” diye konuştu

ESENYURT TARİH YAZACAK

Adaylık açıklamasında konuşan Halis Kahriman, “Bugüne kadar Esenyurt'un bir evladı milletvekili olmamış.  Bu kentin bir evladı işte burada. Bu kardeşiniz milletvekili olmak için sizlerin desteğini istiyor. Ben inanıyorum ki Esenyurt bu defa tarih yazacaktır” dedi.

2 yıldır DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı görevini yürüten Halis Kahriman, önceki gün düzenlediği basın toplantısıyla milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldığını açıkladı. Esenyurt ve İstanbul halkına hizmet için gelecek dönemde Ankara'da milletvekili olmayı hedeflediğini anlatan Kahriman, “Ülkemizi bu ceberrut sistemden kurtarmak adına ben 2 yıl önce 7 Mart'ta görev aldım. Görev alırken Esenyurt'un zorluklarını çok iyi biliyordum. Göreve geldiğimiz günden bugüne değin teşkilatımızda görev alan bütün yol arkadaşlarımıza, üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü malum bir süreçten geçiyoruz. Bu kötü sistemde maalesef üye olan arkadaşlarımızı, DEVA Partisi'ne katılan dostlarımızı bile tehdit ettiler. Ama ben dedim ki; 'Yüce Allah'ın emrettiği gibi zalimin zulmüne karşı dik duracağız.' İşte ben bu mücadeleyi gösteriyorum, göstermeye de devam edeceğim. Bunun için de milletvekili adayıyım” ifadelerini kullandı. 

Esenyurt'tan demokrasi dersi vereceğiz

Esenyurt'un Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu vurgulayan Kahriman, bu anlamda Esenyurt halkının büyük bir demokrasi örneği sergileyerek, tüm Türkiye'de ses getireceğini söyledi. Kahriman, “Esenyurt, Türkiye'nin en büyük ilçesi. 58 ilden büyük, 6 büyükşehirden büyük bir ilçemiz. İlçe demek doğru bile değil çünkü Esenyurt birçok ülkeden bile büyüktür. Esenyurt demek Türkiye demektir. Çünkü Esenyurt, bir Türkiye mozaiğidir. Bizler işte burada hep sokak sokak gezdik. Bir kardeşiniz, bir evladınız olarak Esenyurt'u karış karış gezdik. Esnafımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin, emeklimizin tüm vatandaşlarımızın sorunlarını birebir dinledik, çözümler üretmeye çalıştık, onların yanında olmak için mesai harcadık. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Esenyurt'u boş bırakmayacağız, sahayı boş bırakmayacağız. Esenyurt demokrasinin en güzel örneklerinden birinin sergilendiği bir yer olacaktır” dedi.

a

Bu kardeşiniz milletvekili olmak istiyor

Esenyurt halkının desteğini beklediğini belirten Halis Kahriman, “Esenyurt'un 43 mahallesindeki bütün eksiklikleri teşkilat anlamında tamamladık. Allah'ın izniyle önce genel sonra yerel seçimle ilgili Esenyurt'un sorunlarına çözüm üretecek 50 kişilik bir ekip kurduk. Bu ekibin içerisinde şehir plancımız var, mimarımız var, inşaat mühendisimiz var. Her meslekten arkadaşımız var. Esenyurt'un dertleriyle dertlenecek, milletimizle beraber olacağız. Dolayısıyla Esenyurtlu kardeşlerimiz merak etmesinler, bizler bunların üstesinden geleceğiz. Biliyorum dert çok ama bu dertlerin işte devası da var devası. Ama biliyorsunuz ki bu devayı sağlamak için yetkimizin olması lazım. Bir kimliğe ihtiyacımız var. Bu kimlikle ilgili Esenyurt'taki tüm hemşehrilerimizin desteğini alacağız. Önce Esenyurt, sonra üçüncü bölgedeki tüm ilçe sakinlerimiz ve en sonunda da İstanbul halkımız uygun görürse; bu kardeşleri 28'inci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde parlamentoya girmek, milletvekili olmak istiyor. İnşallah milletvekili olduğumuz zaman buraya tekrar geleceğiz. Nasıl ki ilçe başkanı olarak tüm vatandaşlarımızla beraber olduysak akabinde milletvekili olarak da buraya gelecek. Her derde deva bulmaya, sorunları çözmeye devam edeceğiz. Milletimizle beraber olacağız, milletimiz için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Çalışmalarımız hazır

Esenyurt için plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade eden Kahriman, “Esenyurt'ta hemen herkesin şikayetleri var. Ülkemizin en büyük ilçesi ama yabancılar meselesi en büyük problem. 973 bin nüfusumuz var ama resmi olmayan rakamlara göre bu sayı 1 buçuk milyonun üstünde. Peki bu kentin altyapısı, üst yapısı bu sayıya yetiyor mu? Tabii ki yetmiyor. Bakın eski belediye başkanımız Gürbüz Çapan döneminde 500 bin nüfusa göre altyapı çalışması yapılmış. Akabinde AK Parti'den üç dönem belediye başkanlığı yapan vatandaş sonra hiçbir şey yapmamış. Peki altyapısı 500 bin nüfusa göre yapılan bir ilçede 1 buçuk milyon insan nasıl sağlıkla yaşayabilir? Nitekim 2 yıl önce bir yağmur yağdı burada 1 yabancı vatandaşımız hayatını kaybetti. Bakın depremden bahsediyoruz, Allah korusun bir deprem olsa burada vatandaşlarımızın barınacağı bir yer yok. 1 deprem olsa toplanma yeri yok. Küçücük yerler gösteriliyor, oralarda insanlar ihtiyaçlarını nasıl karşılayabilirler? Biz geçen hafta; “1 Can, 1 Düdük” diye bir çalışma başlattık. Depreme duyarlılık kazandırabilmek için. Bu konuda birçok çalışmalar yapıyoruz. Allah göstermesin bir deprem olsa neler yapmamız lazım bu konuda projelerimizi, çalışmalarımızı hazırladık” dedi.

Laf değil hizmet üretiriz

DEVA Partisi'nin somut çözümler ortaya koyan bir parti olduğunun altını çizen Halis Kahriman, “Biz sadece laf üreten değil hizmet üreten bir siyasi partiyiz. Biz konuşmakla kalmayacağız aynı zamanda üreten, vatandaşlara somut çareler üreten bir parti olacağız. Çözümün adresi DEVA Partisi olacak. Milletimiz hiç merak etmesin. DEVA Parti ve kadroları olarak gerek Esenyurt'ta gerek Türkiye'de göreve hazırız. Türkiye'nin sorunlarını çözmek için 22 tane eylem planımız var. İktidar değiştiği gibi zaman kaybetmemek adına sorunların çözümü noktasında hemen harekete geçeceğiz. Bu konuda hiçbir merakınız olmasın. Biz milletimize güveniyoruz. Bu millet sandığa gittiğinde gerekeni yapacaktır” şeklinde konuştu. 

Esenyurt sahipsiz değildir

Kendisinden sonra kimin ilçe başkanı olacağına dair sorulara da yanıt veren Kahriman, “Bugüne kadar Esenyurt'un bir evladı milletvekili olmamış. Esenyurt bu defa tarih yazacaktır. Bu kentin bir evladı işte burada. Esenyurt sahipsiz değildir. Benden sonra tabii ki bir arkadaşımız ilçe başkanı olacak. O ismi de bu hafta içerisinde sizlerle paylaşacağız. Ben Esenyurtlu hemşehrilerimize bir söz verdim. 2024'te Esenyurt'u DEVA Partisi olarak kazanacağız dedim. Buna inanıyoruz. Ben genel merkezimiz böyle uygun gördüğü için milletvekiliği için kolları sıvadım. Yerel seçimlerde diğer arkadaşlarımız DEVA Partisi'nin bayrağını burada dalgalandırılacaktır” ifadelerini kullandı.  

Partimizin hedefi gerçek demokrasidir

DEVA Partisi'nin seçime 41 şehirde kendi ismiyle gireceğini anımsatan Halis Kahriman, “Biz 41 şehirde kendi ismimiz ve logomuzla seçime gidiyoruz. Tabii TBMM'de salt çoğunluğa ulaşmak adına Anadolu'da ittifaklar söz konusu olacaktır. Ama İstanbul üzerinden söz açarsak, İstanbul'da seçime kendi adımızla gireceğimiz. CHP içerisinde bir kontenjanımız olduğu yönündeki iddialar asılsızdır.  DEVA Partisi'nin hedefi demokrasidir. Sözde değil gerçek bir demokrasidir. Uygulamada olan gerçek anlamda hayat bulan bir demokrasiden söz ediyoruz. Bunun için de eşit yurttaşlık. Bütün vatandaşlarımızın eşit olması suretiyle birlik içinde olmaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin buna ihtiyacı var” dedi.

c

Bizde parti için demokrasi var

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Teşkilatı'nda kendisi dışında 2 ismin daha milletvekili aday adayı olmasının hatırlatılması üzerine de konuşan Kahriman, “2 arkadaşımız da milletvekili aday adayı olacak, doğrudur. Bizde parti içi demokrasi var. Demokrasi budur. Bizim arkadaşlarımızın böyle demokratik bir hakkı vardır ve bu hakkı kullanmaları oldukça anlamlıdır” diye konuştu.


Esenyurt'ta 100 bin oy alacağız

Genel seçimlerde parti olarak sadee Esenyurt'ta 100 bin oy alacaklarını iddiasında bulunan Kahriman, “DEVA Partisi'nin baraj problemi yok. Belki bütün siyasetçiler bu denli iddialıdır. Ama biz gerçekleri söylüyoruz. Biz sadece Esenyurt'ta 100 bin oy alacağız. Üçüncü bölge için de hedefimiz yüksek. Biz 7 milletvekili çıkarmayı düşünüyoruz, bunu başaraağız. Sandık açıldığı zaman AK Parti tarihinin şokunu yaşayacak. Çünkü toplumun gerçekleri var. AK Parti millete ne veriyor ki millet ona oy versin. AK Parti miadını doldurdu” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.