Halkımıza güler yüzlü davranın

Halkımıza güler yüzlü davranın
Türk Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 192. yılını kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Sizler halkın içerisinde belediyeyi temsil ediyorsunuz. Halkımıza yakın ve güler yüzlü davranın. Kaba kuvvet kullanmayın. Şefkatli olmak zorundasınız” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi yeni hizmet binasında kokteyl düzenlendi. Zabıta Müdürü İbrahim Kaya, konuşmasında Zabıta Teşkilatı’nın Osmanlı’dan günümüze gelen tarihsel sürecini anlatarak, Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bundan sonrada halkın huzur ve sağlığı için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.

Akademi oluşturulacak
Törende konuşan ve Türkiye Belediyeler Birliği Akademi inşaatının Ankara’da devam ettiğini belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, “Yapımı devam eden akademinin içerisinde Türk zabıta teşkilatının yetişeceği Zabıta Akademisi oluşturulacak. Zabıta teşkilatının nasıl eğitileceğini, yeni zabıta yönetmeliğinde neler olacağı yeniden şekillendirilecek. Zabıta Akademisi’ni bitirenler zabıta olabilecek" ifadelerini kullandı. 

Kaba davranmayın
İlçenin güvenliği ve huzuru için gece gündüz demeden çalışan zabıta ekipleriyle bir araya gelen Başkan Dr. Hasan Akgün, "192. yılınız kutlu olsun. Sizler halkın içerisinde belediyeyi temsil ediyorsunuz. Halkımıza yakın ve güler yüzlü davranın. Kaba kuvvet kullanmayın. Şefkatli olmak zorundasınız. Kendinizi yanlış yapan kişinin yerine koyun. Zabıta teşkilatında görev yapmış Osmanlı’dan bugüne kadar hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmiş bütün zabıta teşkilatı mensuplarına Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bu kutsal toprakları, bu dünyanın en güzel kara parçası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bu ülkeyi bize emanet eden başta Mustafa Kemal olmak üzere hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.