Halkın cebinden 1 milyar lira çıktı

Halkın cebinden 1 milyar lira çıktı
CHP İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı iptal edilen metro ihaleleri nedeniyle kamunun 1 milyar TL zarara uğratıldığını belirterek, “İhaleyi alan şirketlere ne kadar hak ediş ödemesi yapılmıştır?” sorusunu sordu

İBB eski Başkanı Kadir Topbaş ve yeni Başkan Mevlut Uysal hakkında metro ihaleleri nedeniyle kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan CHP'li Tarık Balyalı konuyu İBB Meclisi'ne taşıdı. İhaleleri iptal edilen metro hatları hakkında yazılı soru önergesi veren Balyalı, "Toplamda 12 milyar 859 milyon ihale bedeli olan ve iptal edilen 6 metro ihalesi neden iptal edilmiştir? Metro hatlarıyla ilgili şu ana kadar ne kadar hak ediş ödemesi yapılmıştır? Yer altına girilen noktalarda çökme ya da toprak kayması riski var mıdır?" sorularına cevap istedi. 

Kamu zararı ne kadar?
Metro inşaatlarında çökme ve toprak kaymasına karşı hangi önlemler alındığını da soran Balyalı, "İhalesi iptal edilen metro ihaleleriyle ilgili olarak İBB tarafından yapılan bir suç duyurusu bulunmakta mıdır? Gerçekleştirilen metro ihaleleriyle alakalı olarak görevden alınmış veya soruşturması açılmış herhangi bir kamu görevlisi var mıdır? İptal edilen ihalelerle ilgili olarak ne kadar bir kamu zararı ortaya çıkacağı tahmin edilmektedir? İlgili metro hatlarına ilişkin yeni ihalelerin ne zaman yapılması düşünülmektedir? İlgili metro hatlarının güzergahlarında ya da istasyonlarında değişiklik olacak mıdır?" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.