Hamzalı muhtarları arafta bıraktı

Hamzalı muhtarları arafta bıraktı
Akıbeti belli olmayan Hamzalı Barajı'yla ilgili bir toplantı yapan mahalle muhtarları, “Biri geliyor yapılacak diyor, bir diğeri yapılmayacak. Biz muhtarlar arafta kaldık. Vatandaşlara net cevap veremiyoruz” diye konuştu. Muhtarlar konuyla ilgili geniş çaplı bir toplantı yapılması gerektiğini de dile getirdi.

çatalca Muhtarlar Derneği'nde bir araya gelen İzzettin, Çanakça ve Örcünlü Mahallesi muhtarları “Hamzalı Barajı projesi 8 mahalleyi etkiliyor. Biri de çıkıp bir açıklama yapsın. Yapılacak mı, yapılmayacak mı? Bu böylesine muallakta bırakılacak bir iş değil” diye konuştu.

Çocuk yapamayacaklar
İzzettin Mahallesi Muhtarı Erşen Ergun, “Geçtiğimiz hafta İBB'ye yazdığım dilekçe sonrasında beni aradılar. Arayan kişi Hamzalı Barajı'nın yapılacağını ve Bakanlıkta imzada olduğunu söyledi" diyerek kendisine verilen bilgiyi paylaştı. 
Örcünlü Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Aydın ise “Benim köyüm barajın içerisinde bir ada olarak kalıyor. Hiçbir şekilde çivi bile çakamıyoruz. Bu köydekiler hiç çocuk yapmayacak! Açıkçası yaşamayacak denilmek isteniyor. Bundan iki yıl önce yapılan toplantıda DSİ yetkilisi “bu proje rafa kalktı” demişti. Ne için, iki üç villa için” diye konuştu.

Toplantı talebi var
“Bir davette bulunmak istiyorum” diyen Aydın, “AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve diğer tüm siyasi partileri, STK'ları ve Çatalca Belediye Başkanı'na çağrım var. Hepimiz birlik olalım ve bu konunun ne olacağı ile ilgili net bir bilginin alınacağı toplantı yapılsın. DSİ'nin en yetkilisi kimse getirip bize bilgi vermesini sağlayalım. Yoksa 8 mahalle on binlerce dönüm arazi sular altında kalacak. Gelin bu konuda bu mahallelerimizi yalnız bırakmayalım" açıklamasını yaptı.

Herkes farklı konuşuyor
Çanakça Mahallesi Muhtarı Kasım Kocatürk de “Mahallemizde insanlar yer alıp yer satarken bile DSİ'den "burada baraj projesi var" yanıtı ile karşılaşıyor. Bir siyasi taraf "var" derken, diğer bir taraf "yok" diyor. Milletvekilleri geliyor "yok" diyor. Araf nedir bilir misiniz siz? Muhtarlar tam bir araftalar! İnsanlar bize soruyor.  Vatandaşa olacak ya da olmayacak diyemiyoruz. Acilen bir yetkilinin getirilip bu konuda açıklama yapması sağlanmalıdır. 8 mahalle içerisinde benim de mahallem var. Ama sonumuz nedir bilmiyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.