Hançerli: 40 yıldır imar bekliyoruz

Hançerli: 40 yıldır imar bekliyoruz
Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, mahalle toplantılarına Tahtakale Mahallesi’nden başladı. Toplantıda konuşan Hançerli, Tahtakale Mahallesi’nin en büyük sorununun imar olduğunu belirterek, "40 yıldır imar bekliyoruz. Bu sorunun çözülmesi için büyük bir çaba harcıyoruz" dedi

Toplantıya Tahtakale ve çevre mahallelerden gelen vatandaşların yanı sıra mahalle muhtarı, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Meclis Üyeleri de katıldı. Ulaşım, imar ve çevre düzenlemesi gibi konularda taleplerini dile getiren Tahtakaleliler, Başkan Hançerli’nin 8 aylık çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlardan gelen talepler, Avcılar Belediyesi çalışanları tarafından teker teker kayda geçirildi. Göreve geldiği günden beri Tahtakale Mahallesi’ne 50’den fazla ziyaret düzenlediğini ifade eden Başkan Hançerli, "Seçim öncesinde ‘Tahtakale unutulmasın’ deniyordu. İlk toplantıyı Tahtakale’de yapıyoruz. Avcılar Belediyesi tüm ekibiyle burada, sizinle" dedi.

Yetki bizde değil
Tahtakale Mahallesi’nin en büyük sorununun imar olduğunu belirten Hançerli, "40 yıldır imar bekliyoruz. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için de yoğun bir çaba ve çalışma yürütüyoruz. Bildiğiniz üzere Avcılar’ın yüzde 54’ü rezerv alanı. Tahtakale’de bu rezerv alanı kısmında kalan bölgelerden bir tanesi. Dolayısıyla burada plan ve inşaat yapılması hususu TOKİ ve Bakanlık elinde. Bizim elimizde olması gerekir. Tüm Türkiye’de imar yetkisi yerel yönetimlerde. Yerel yönetimlerde olması gereken bu yetki çeşitli vesilelerle merkezi hükümetin eline alınıyor. Devletimizin de bu yaşanan sorunu çözmesi gerekir. Yani yetki elindeyse yetkiyi de kullanıp çözmesi gerekir. Bu hususta TOKİ ile sürekli istişare halindeyiz. Bunun haksızlık olduğunu ısrarlı bir şekilde ifade ediyoruz" dedi.

Doğru bir teklif değildi
TOKİ’nin daha önce yaptığı çalışmalar sonucunda vatandaşlara götürdüğü teklifin Tahtakale halkı tarafından kabul edilmediğini söyleyen Hançerli, "Demek ki doğru ve iyi bir teklif değildi. Yeni hazırlanacak teklifin doğru ve halkın yararı olması konusunda, bir de ivedi olması gerektiğini yetkililere ifade ediyoruz. Bu talebi hep birlikte dillendirmeye devam edeceğiz. Bununla ilgili daha ayrıntılı toplantılar yapacağız ve bir yol haritası çizeceğiz. Sizlere ve bizlere neler düşüyor, birlikte neler yapabiliriz, bunları konuşacağız. Mahallemizin taleplerini seslendireceğiz. Biz seslendiriyoruz, sesinizi sesimize katın beraber daha güçlü seslendirelim" şeklinde konuştu.

YETKİ BİZE VERİLMELİ
İmar konusunda yetkinin Avcılar Belediyesi’nde olması gerektiğini söyleyen Hançerli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sorunu daha hızlı ve halka daha yararlı bir şekilde çözebileceklerini belirtti. Hançerli, sözlerine şöyle devam etti; “Biz buralı olduğumuz için mahallenin dinamiklerini daha iyi biliyoruz. Mahalleden meclis üyelerimizin olması nedeniyle sorunu daha iyi gördüğümüz ve daha iyi çözeceğimiz kanaatindeyiz. Tabi yetki istiyoruz ama, yetki verilmezse bir şey yapmayacağız anlamına gelmiyor. Yetki bizde olmasa bile yetkilinin, yani TOKİ’nin acil ve halkın yararına bir plan yapması yönündeki ısrarımız devam ediyor. Görüşmelerimiz sonucunda aldığımız bilgiler gösteriyor ki; çalışıyorlar, düşünüyorlar ve yakın bir zamanda yapılan hazırlığı Tahtakale halkıyla paylaşacaklar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.