Hançerli, aday adaylarına seslendi: Avcılar'ın sesi olacaksınız!

Hançerli, aday adaylarına seslendi: Avcılar'ın sesi olacaksınız!
CHP Avcılar İlçe Başkanlığı, Avcılar'da siyaset yapan ve milletvekili aday adayı olan isimleri düzenledikleri toplantıyla tanıttı. Toplantıda konuşan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Bugün burada örgütümüzün içinden çıkan çalışmış arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız umuyorum ki Meclis'te olacak ve Avcılar'ımızın sesini orada güçlü bir şekilde ifade edecekler” dedi.

YAKUP TEZCAN- CHP Avcılar İlçe Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde 28'inci Dönem Aday Adayı Tanıtım Toplantısı düzenledi. Toplantının ev sahipliğini CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas yaparken toplantıya; Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Avcılar CHP Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Örgütümüzün içinden çıkan çalışmış arkadaşlarımız var. Onların içinde milletvekilleri göreceğiz ben buna inanıyorum. Her birini tanıyoruz. Birlikte bildiri dağıttığımız, sokaklara çıktığımız, birlikte toplantılar yaptığımız arkadaşlarımız umuyorum ki Meclis'te olacak ve Avcılar'ımızın sesini orada güçlü bir şekilde ifade edecekler."

Her seçim mutlaka çok önemli olduğuna dikkat çeken Hançerli "Bu seçim gerçekten on kez on beş kez daha önemli. Ve bu seçimde önemli bir nokta var. Uzun yıllardır bu ülkenin üzerine çöken karanlık son bulacak. Bahar gelecek. Baharın ışıltısı, baharın güzel kokuları, baharın çiçekleri tüm yurdu sarmaya başladı ve  diliyorum 14 Mayıs akşamı tüm Türkiye baharla, yazla buluşacak. Ve 86 milyon insanımız mutluluğa ve huzura kavuşacak, bunu mutlaka başaracağız. Ve bugün burada böyle bir buluşmada olmak son derece önemli. İlçe başkanımıza ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Biz kazanacağız, Türkiye kazanak” şeklinde konuştu.

chp2-1

Avcılar'dan söz verelim

Tüm aday adaylarına başarılar dileyen İlçe Başkanı Erdal Nas ise “Avcılar'dan bir söz verelim. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dediği gibi; 'Size söz baharlar gelecek' diyoruz. Avcılar'ımız pırıl pırıl siyasetçiler yetiştiriyor. İşte bugün burada çok kıymetli milletvekili aday adaylarımız var. Her birisi bizim yoldaşımız, arkadaşımız. Hepsine başarılar diliyoruz. Herkes bu seçimin ciddiyetinin farkında, demokrasimizin tehdit altında olduğunun farkında. Bunun için bu seçim çok önemli. O yüzden yarın listeye giren de girmeyen arkadaşımız da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında arşın arşın tüm bölgeyi gezecektir. Hak ettiğimiz düzeni birlikte kazanacağız, birleşe birleşe kazanacağız. Partimizin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacak” dedi.

Önemli olan iktidar olmak

Toplantıda konuşan CHP İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Devrim Yerli de, “Milletvekili aday adaylığı çok önemli bir yol. Fakat benim aday olmam çok önemli değil. Önemli olan CHP'nin iktidar olması, Genel Başkanımızın da cumhurbaşkanı olmasıdır. Genel Cerrahi uzmanıyım. İstanbul'a gelmeden önce Safranbolu Devlet Hastanesi'nde başhekimliği yaptım. Hem bir doktor hem de bir idareci olarak elimden geldiği kadar kendi mesleğimi yapmaya çalıştım ve bunda da başarılı oldum. Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” şeklnide konuştu.

Atatürkçü biriyim

Uzun yıllar hakimlik yapan Necla Uğurlu da milletvekili aday adayı olarak yaptığı konuşmada; “28'inci Dönem CHP İstanbul 3'üncü Bölge Aday Adayıyım. Bugün burada olan herkese hoşgeldiniz diyorum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldum. Ankara Devlet Lisan Okulu'nda Almanca eğitimi gördüm. 1982 yılından beri mesleki olarak çalışmalarımın dışında ailemle birlikte Avcılar'da oturuyorum. Babam aslen Malatya Hekimhan'lı, annem Kahramanmaraş Afşin'lidir. Çanakkale Ayvacık, Giresun, Fatih, Çatalca ve son olarak İstanbul Adliyesi'nde hakimlik yaptım ve emekli oldum. Şimdilerde avukatlık yapmaktayım. Bilgi ve donamımla partimin her kademesinde çalışmaya hazırım. Kamuda çalışırken de siyasetten uzak değildim. Kalbim her zaman CHP'deydi, Atatürkçü bir ailenin, Atatürkçü kızı olarak yaşadım” dedi.

Siyasetin içinde birisiyim

CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan aynı zaman eski CHP Tokat İl Başkanı olan Oktay Üstüner de “Genç yaşta hayata atıldım. 90'lı yıllarda siyasetin içinde yer aldım. Gençlik Kolları başkanlığı yaptım, Zile'de iki yıl yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı ve ardından da ilçeden ile giden seçimlerle İl Başkanı olmuş, Genel Merkez'imizin tarihine yazılmış bir arkadaşınızım. Siyasetten hiçbir zaman kopmadım. Şimdi de partimize ve ülkemize hizmet için yola çıktım şeklinde konuştu.

Elimi taşın altına koyacağım

Genç kimliğiyle öne çıkan Psikolog ve Milletvekili Aday Adayı Yaren Karaca da “3 yıldır Avcılar Belediyesi'nde çalışıyorum. Özellikle 7 yıldır gençler, çocuklar ve kadınlarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. İnsanların psikolojik sağlamlıkları nasıl sağlanır bunun için çalışıyoruz. Ben uzman bir psikoloğum. Ama benim için ünvanlardan ziyade önemli olan insanların hayatlarına olumlu anlamda dokunabilmektir. Elimi taşın altına koymaktan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Ülkemiz için sorumluluk alacağız

CHP Avcılar eski Meclis Üyesi olan ve şimdi de milletvekili aday adayı olan Ahmet Turan Arlı ise “CHP'ye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Milletvekilliği aday adaylığı için bu kürsüye çıktım. 1966 Tokat Zile doğumluyum. Siyasi hayatıma 80'li yıllarda Dev Sol ile başladım. 2001 yılından bu yana Avcılar'da yaşıyorum ve Avcılar'da sizlerin yoldaşlarımın desteğiyle hizmet verdik, vermeye devam edeceğiz. Geçmiş dönemde Belediye Meclis üyeliği yaptım. Belediye başkan aday adayı oldum. Partimize, ülkemize hizmet için aday adayıyım” dedi.

chp3-1

Özgürlük mücadelesi vereceğiz

“Özgürlük mücadelesi vermek için adayız” diyen milletvekili aday adayı Esin Güneş Erkonak da şu ifadeleri kullandı; “Gençliğimiz ve geleceğimiz ortada. Gençelrimiz işsiz. Çalışanlar güvencesiz, artık umutlarını bu ülkeden kesmişler. Adına yurtdışı dediğimiz gurbet ellere gitmek istiyor gençlerimiz. O kadar çaresizler ki bir bilinmezliğe gitmekten korkmuyorlar. Bu iktidar bu ülkeyi öyle bir karanlık hale getirdi ki gençlerimiz gitmek istiyor. 14 Mayıs'ta geleceğimizi oylayacağız. Gelin hep birlikte gençlerimizin geleceğine sahip çıkalım. Hepimizi özgür bir ülke için mücadele etmeye davet ediyorum. Özgürce ibadetimizi yapmak, dilimizi konuşmak için mücadele edeceğiz.”

Cumhuriyet için yola çıktık

Toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Murat Akbaş da şu ifadeleri kullandı; “Bedrettin yiğitleri Aydın ovasına yürüdü, bizi iktidara yürüyoruz. Pir Sultan gibi 'Dönen dönsüz ben dönmezem yolundan' diyenlerin akın akın güneşe yürümesi gibi cumhuriyete yürüyoruz. Ateş gibi yanan yüreğimizdeki koru ve gerçekten yüzyıldır gözümüz gibi korduğumuz cumhuriyeti yeniden ve yeniden ayağa kaldırmak için adayız." 

İfadelerinin devamında "Emek için, kadın için, geleceğimizi karartanların, geleceğini karartmak için yeniden ve yeniden alanlara yürümeliyiz. Ben kendimi anlatmayacağım çünkü ben buyum. Emek dedik. Sadece emekçilerin yanında olmak için değil onlarla birlikte acı çekmek için var olduk ve varolmaya devam edeceğiz. Her gün katledilen bir kadının feryadı benim sloganım olmuştur. Özgecan için öldürülen kadınlarımız için adayım. İktidarın sizlere reva gördüğü zulüme son vermek için yürüyeceğiz. Gençlerimiz ülkeyi terk ediyor. Çorak bir ülke, geleceksiz bir ülke ve geleceği olmayan bir nesil yetiştirmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.