Hançerli'den tepki: Deprem üzerinden siyaset yaptılar!

Hançerli'den tepki: Deprem üzerinden siyaset yaptılar!
Afete Yönelik İmar Çalıştayı'nda konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB İmar Komisyonu'nun AK Partili üyelerini hedef aldı. "Ak Partili komisyon başkanı ve komisyon üyeleri deprem sorunu üzerinden siyaset yapmıştır" diyen Hançerli, " Tüm siyasiler olarak, insanların yaşamını hayatını korumak, kurtarmak ve iyi bir gelecek hazırlamakla yükümlüyüz" ifadelerini kullandı

Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği Afet’e Yönelik İmar Planı Çalıştayı’nın açılış konuşmasını Başkan Av. Turan Hançerli yaptı. Hançerli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan imar plan değişiklik notunun Ak Partili İmar Komisyonu üyeleri tarafından keyfi olarak 1 ay sonraki meclis toplantısına ertelendiğini belirterek, "Ak Partili komisyon başkanı ve komisyon üyeleri deprem sorunu üzerinden siyaset yapmıştır" dedi.

Depremi sanki yeni keşfettik
Depremin bilim insanları tarafından bilinen ve anlatılan binlerce yıllık bir gerçeklik olduğunu belirten Hançerli, “Ama bu gerçeği biz 1999 yılında İzmit’te olan depremle sanki yeni keşfettik. Daha önceden bildiğimiz depremler var. Türkiye’nin 4 bir yanında olmuş ama sanki deprem daha yeni oluyor düşüncesiyle 1999 yılında depremi keşfettik. Aslında 1 yıl öncesinde 98 yılında deprem yönetmeliği yürürlüğe girmişti. 99 depremi sonrasında inanılmaz bir farkındalık oluştuğunu zannettik. Mevzuat çıktı, TOKİ devreye girdi, ülkede bir seferberlik ve bir dönüşüm konuşuldu. Tatbikatlar yapıldı ve büyük İstanbul depremine ilişkin tarihler verildi. ‘30 yıl içinde mutlaka olacak’ dendi. Tüm kamu binalarının güvenli hale geldiğini düşündük. ‘Halkın yapıları bakımından sorunlar var bunları da çözmemiz lazım’ diye düşünüyorduk ama sesimiz çok çıkmıyordu" dedi.

Her geçen gün aleyhimize işliyor
26 Eylül’de meydana gelen 5.8’lik depremle yeniden bir farkındalık oluştuğunu ifade eden Hançerli, "Ama her geçen gün aleyhimize işliyor. Geçmişte unuttuğumuz gibi bunu da unutmaya yavaş yavaş başladık. Bu nedenle biz deprem öncesinde de çok önemli bulduğumuz bu meseleyi çözmek için, ‘depreme müdahale etme şansımız yok ama depremin olumsuz etkilerini ortadan kaldırma şansımız var’ düşüncesiyle aktif çalışmaya başladık" şeklinde konuştu. 

Komisyon raporu hazırlamadı
Depremin ardından 24 saat içinde Avcılar Belediye Meclisi’nde plan notu değişikliğinin oy birliğiyle kararlaştırıldığını aktaran Başkan Hançerli, "Pazartesi toplantımızı yaptık salı günü ikinci toplantıda imar komisyonunun raporu hazırdı ve salı günü gerçekleştirdiğimiz toplantıda artık plan notlarına ilişkin değişiklik Avcılar Belediye meclisinin oy birliğiyle aldığı bir karara dönüşmüştü. Bu kararın yürürlüğe girmesi için İBB Meclisi’nde de onaylanması gerekiyordu ve ivedi bir şekilde, aynı gün bu kadarı İstanbul Büyükşehir Belediye'sine ulaştırdık. Ve oradaki bürokratlar, ilgililer de bizim titizliğimize hassasiyetimize uygun bir tutumla raporlarını da hazırlayarak ilk meclise bu hafta Pazartesi gerçekleşen meclise Avcılar’ın dönüşümünün kısmen yolunu açacak değişikliği meclise taşıdılar. Meclis zorunlu olarak komisyona havale etti ancak İmar Komisyonu ‘acelesi yok, acele etmeyelim, çok işimiz var’ gerekçesiyle raporunu hazırlamadı. İmar Komisyonu derken şunu açıkça ifade etmek istiyorum, ilk defa söyleyeceğim, Ak Partili arkadaşlar, Ak Partili komisyon üyeleri, komisyon başkanı siyaset yapmışlardır. Deprem sorunu üzerinden siyaset yapmışlardır” ifadelerini kullandı.

Kaybedecek vaktimiz yok
"Tüm siyasiler olarak, insanların yaşamını hayatını korumak, kurtarmak ve iyi bir gelecek hazırlamakla yükümlüyüz” diyen Hançerli sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu yükümlülüğümüzü unutup partiler arasında yaşanan tartışmalara böyle önemli bir meseleyi kurban etmememiz gerekir. Umut ediyorum bu son olumsuzluk olur ve önümüzdeki mecliste bu hata, bu yanlış telafi edilir. Ancak 1 ay zaman geçmiş olacak aradan. 1 ay önemli mi, önemli. 1 ay 30 gün ediyor.Depremin ilk günü, 5.8 depremi olduğunda bir ifadede bulunmuştum. 20 yıl kaybettik 20 yılı tartışmakla hiçbir yere varamayız. Ama 20 dakika 20 gün kaybedecek vaktimiz yok demiştim. Allah’ın söylettiği laf olsa gerek ki 30 gün kaybettik. İnşallah daha fazla gün kaybetmeyiz."

Yoğun olduklarını söylediler!
Değişikliğin İBB Meclisi'nden geçeceğinden çok emin olduklarını fakat yanıldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Bu çalıştay için de emindik imar planı not değişikliğinin geçeceğinden. Öyle emindik ki. Çünkü bahsettiğim Ak Partili arkadaşlarla biz konuştuk. Dediler ki komisyondaki arkadaşlar ‘ekstra bir imar artışı getirmeyin. İşte bizim toplulaştırma yapmak suretiyle imar artışı talebimiz vardı, ‘bunu çıkarın’ dediler. Başka değişiklik taleplerimiz vardı, ‘çıkarın, biz bunu onaylarız’ dediler ama her bir satırını bildikleri, Avcılar Meclisinden geçmeden önce bildikleri, ayrıntılı çalıştıkları konuyu ‘zamanımız yok çok yoğunuz’ gerekçesiyle bir sonraki meclise ertelediler. Dilerim önümüzdeki mecliste bu değişiklik ivedi bir şekilde geçer" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.