Harekata tam destek

Harekata tam destek
Türkiye'nin Afrin'e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı bütün kesimlerden destek gördü. O dileklerin en başında şehit vermememiz gelirken, bir diğeri de askerlerimizin terör örgütlerine karşı en kısa sürede galip gelip bölgeye en kısa sürede huzurun ve barışın hakim olması yönünde oldu.

Türkiye'nin geçtiğimiz cumartesi günü Afrin'e başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı' tüm hızıyla devam ediyor. İki şehidin verildiği operasyonun dördüncü gününde Türk Silahlı Kuvvetleri güçleri, önceki gün Azez kasabasından operasyona başlayarak stratejik önemdeki Burseya Dağı'nın kontrolünü ele geçirdi. Türk askerinin ilerleyişi devam ederken, tüm ülkeden de destek açıklamaları geldi. Operasyon iktidar ve muhalefeti aynı çizgide buluşturdu. Gazete Damga'ya konuşan siyasi partilerin ilçe başkanları da operasyonun Türkiye'nın sınır güvenliği için gerekli olduğunu söyledi. Başkanların tek temennisi ise şehit vermeden oparesyonun tamamlanması oldu.

soner özimer

Siyasi sürece katkı sağlanmalı
CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer: Zeytin Dalı Harekatı sınır güvenliğimizin sağlanması ve sınırlarımızın terör unsurlarından arındırılması, ülkemizin ve bölgenin huzuru açısından büyük önem taşımaktadır. Çünkü ülkemizin milli güvenliği ve çıkarları her şeyin üstündedir. Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü sağlayacak siyasi çözüme odaklanılması olmalıdır. Bu strateji bölge için kalıcı çözüm olacaktır. Bu amaçla Türkiye'nin ABD, İran, Rusya ve Suriye gibi bütün taraflarla görüşmesi ve siyasi sürece yukarıdaki çerçevede katkı sağlanması önemlidir. Şanlı ordumuzun başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın en kısa sürede hedefine ulaşıp, Mehmetçiğimizin burnu kanamadan ülkemize dönmesi en büyük arzumuzdur.

cafer aktürk

Operasyona niye ihtiyaç duyuldu?
CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk: Bu işin evveliyatına gitmek gerekir. Öncelikle ülke neden böyle bir şeye sürüklendi, neden böyle bir operasyona ihtiyaç duyuldu cevabının verilmesi gerekir. Suriye'nin bölünmesi konusunda yanlış dış politikanın bu noktaya gelinceği aşikardı. Ama hatalar kabul edildi ve bu noktaya gelindi. Bu noktaya gelindiği zamanda normal konjonktüre bakıldığında ve Türkiye'ye yaşatacağı sıkıntılar göz önüne alındığında da böyle bir operasyonun ihtiyaç olduğuda aşikar. Operasyon doğru ama sebeplerini iyi bulup sorumluluk sahiplerinin sorumluğunu getirmeleri gerekir. Benim de en büyük dileğim askerlerimizin sağ salim yurdumuza dönmeleridir.

ilker gürbüz büyükçekmece

Şehit vermeden sonlanmasını diliyoruz
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz: Afrin'e yapılan operasyon dünyayı ve tabii ki ülkemizi yakından ilgilendiriyor. Bu operasyondaki en büyük dileğimiz şehit vermeden sonuca ulaşmamızdır. Vatanımız ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

hüseyin remzi gökbulak

Türkiye barış için elinden geleni yapıyor
CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak: En baştaki dileğimiz askerimizin bir an evvel bu operasyonu bitirip ülkemize sağ salim dönmesidir. Sınırlarımızın güvenliği için ülke olarak ulusal bir duruşumuzun olması gerekir. Barış için Türkiye elinden geleni yapıyor bizde barışı destekliyoruz. Şehit vermeden bu operasyonun tamamlanmasını diliyoruz.

mhp ali aydın

Ordumuz muvaffak olsun
MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın: Tarihiyle mazisiyle şanlı muzaffer Türk ordusunun muvaffak olacağına inancımız tam. Bu harekatla birlikte teröristlere büyük bir darbe vurulacaktır. İnşaallah en az kayıpla atlatırız.

rifat kutlu

Huzur ve barış gelecek
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu: Sosyal medya hesabından Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu şu cümlelere yer verdi: "Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte devletimiz ve ordumuz bölgeye barış ve huzur getirecektir inşallah."

taşkın özer

Askerlerimiz sağ salim dönsün
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer: Ortadoğu gibi bir coğrafyada Türkiye'nin kendi sınır güvenliğini sağlaması önemli. Operasyonla bir yandan terör örgütleri cezalandırılırken bir yandanda Suriye'nin toprak bütünlüğü korunuyor. Tabii ki en büyük dileğimiz askerlerimizin burnu bile kanamadan ülkemize dönmeleridir.

UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.