Harran Üniversitesi ne zaman kuruldu? CHP’den Erdoğan’ın sözlerine yalanlama! 

Harran Üniversitesi ne zaman kuruldu? CHP’den Erdoğan’ın sözlerine yalanlama! 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Şanlıurfa’da yaptığı konuşma sırasında Harran Üniversitesi ile ilgili yaptığı açıklamalar tartışma yarattı.

Fatma Müge Yücetürk - Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’da yaptığı konuşma olay yarattı. Konuşmada özellikle Harran Üniversitesi ile ilgili açıklamaları tartışmalara neden olan Erdoğan ne dedi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri nedeniyle vatandaşlar Harran Üniversitesi’ne yönelik araştırmalara girişti. Peki Harran Üniversitesi ne zaman kuruldu, hangi tarihte açıldı? İşte merak edilen konunun tüm detayları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da yaptığı konuşmada, “''Kardeşlerim, Şanlıurfa Havalimanı, Harran Üniversitesini kim yaptı? Ötekiler sadece konuşmayı bilir. Biz ise sadece yaptıklarımızı söylüyoruz.” ifadelerine yer vermişti. Bunun üzerine Harran Üniversitesi’nin kuruluş tarihi soruşturulmaya başlandı. 

CHP’li Tanal’dan jet yanıt!

Konuya dair bir açıklama yapan CHP’nin Şanlıurfa’dan 1. sıra milletvekili adayı Mahmut Tanal, Erdoğan’ın ifadelerinin doğru olmadığını söyledi. Sosyal medya hesabından Harran Üniversitesi’nin kuruluş tarihine ilişkin bir yazı paylaşan Tanal, “Şanlıurfa mitinginde konuşan Erdoğan, Harran Üniversitesi’ni biz kurduk diyor. Harran Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 yılında kuruldu. Harran Üniversitesi varken AKP diye bir parti yoktu! Ne iş @RTErdogan Şanlıurfalı hemşerilerim bunların dediklerine inanmayın” sözleri ile düşüncelerini savundu.

Harran Üniversitesinin tarihi

Farklı açıklamalardan sonra Harran Üniversitesi’nin resmi kuruluş tarihi de merak konusu oldu. Üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde, Harran Üniversitesi’nin 1992’de kurulduğu yer alıyor. İşte üniversitenin kuruluş tarihine dair tüm bilgiler:

''Şanlıurfa’da kurulan ilk yükseköğretim birimi “Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu”dur.1976 yılında Dicle Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Daha sonra, 1978 yılında Dicle Üniversitesine bağlı Ziraat Fakültesi,1984 yılında Dicle Üniversitesine Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve 1988 yılında Gaziantep Üniversitesine bağlı İlahiyat Fakültesi kurulmuştur. Harran Üniversitesi Rektörlüğü 11.07.1992 tarihli ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile kurulmuştur ve bu birimler 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla Harran Üniversitesine bağlanmıştır. Ayrıca Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü 11.07.1992 tarihli ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Rektörlüğe bağlı olarak kurulmuştur.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.