Hasan Gökkaya yine yargı yolunda

Hasan Gökkaya yine yargı yolunda
Maltepe Belediye Başkan aday adayı Hasan Gökkaya, Küçükyalı’da bulunan Hilltown AVM için alınan ‘Özel İçkili Bölge’ kararını yargıya taşıyacak

Hilltown’ın sahibi olan Rönesans firmasının ağırlığını kullanarak AK Partili Üyelerin Meclis toplantısına katılım sağladıklarını ileri süren Hasan Gökkaya, alınan kararın haksızlık olduğunu söyledi. AK Partili üyelerin kararda ‘hayır’ oyu kullandıklarını da belirten Gökkaya, “Her ne kadar Meclis kararında AKP Meclis üyeleri hayır oyu kullanmış olsalar da gayet açık bir şekilde bu kararın geçmesi için çoğunluğu sağlamaları, Rönesans’ın ricasını kırmadıklarını göstermiştir. Hilltown AVM’ye verilen özel içkili bölge kararı bir kez daha gösteriyor ki, kararlar güçlüden yana alınıyor” dedi.

Toplum vicdanını sızlatıyor
Daha önce de İstanbul’un sayılı buluşma merkezleri arasında gösterilen Beşçeşmeler için benzer karar alındığında AK Partili üyelerin farklı tavır sergilediklerine dikkat çeken Hasan Gökkaya, “Maltepe'de halkın yoğun bir şekilde vakit geçirdiği, Beşçeşmeler içkili yerler bölgesine alındığı için CHP Belediye Meclis Üyelerini mahkemeye veren AKP Meclis üyeleri, söz konusu Röneasans Firması olunca Meclis toplantısına girerek çoğunluğu sağlamış ve bu kararın alınmasında dolaylı destek vererek siyasi tavır göstermişlerdir. Komisyon kararı olmadan alınan bu Meclis kararı, vicdanları sızlatmıştır. Her ne kadar yasal kılıfına uydurularak alınmışsa da; Maltepe halkına karşı sorumluluğumu yerine getirmek amacıyla bu kararı iptal ettirmek için yargı yoluna başvuracağım” şeklinde konuştu.

Rönesans’ın korkulu rüyası
Kente karşı işlenen suçları yargıya taşıyarak 22 davadan 14’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiren ve ‘Halkın Avukatı’ olarak tanınan Maltepe Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Hasan Gökkaya, daha önce de Rönesans lehine alınan bir kararı iptal ettirmişti. Gökkaya, İBB tarafından yapılan bir plan tadilatını dava etmiş, Rönesans firmasına verilmek istenen yeşil alanları Maltepelilerin kullanımına         kazandırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.