Haşim Baltacı asla yolsuzluk yapmaz

Haşim Baltacı asla yolsuzluk yapmaz
Basında çıkan yolsuzluk haberleri üzerine iş adamları, STK temsilcileri ve muhtarlardan oluşan bir grup Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'ya destek ziyaretinde bulundu. Ziyareti organize eden ASİAD Başkanı Yunus Gürdamur, "Herkes bilir ki Ahmet Haşim Baltacı asla yolsuzluk yapmaz" dedi.

Son günlerde ihalelerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle gündeme gelen Arnavutköy Belediyesi'ne STK temsilcileri sahip çıktı. Kısa adı ASİAD olan Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri ve STK temsilcileri ile muhtarlardan oluşan bir heyet Belediye Başkanı Haşim Baltacı’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmenin ardından,  Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) adına açıklama yapan Dernek Başkanı Yunus Gürdamur, "Herkes bilir ki Ahmet Haşim Baltacı asla yolsuzluk yapmaz. Türkiye’nin örnek belediyelerinden birisi olan Arnavutköy Belediyesi ile ilgili yapılan haberler hepimizi üzmüştür” dedi.

270 bin liralık bir hata
"Arnavutköy Belediye Başkanımıza destek olmak adına buraya geldik" diyen Gürdamur, "Basında yer alan Sayıştay Raporu ile ilgili haberler hakkında en yetkili isim olan Belediye Başkanımızdan bilgi aldık. Başkanımız Arnavutköy Belediyesi’nde herhangi bir yolsuzluk olayının yaşanmasının söz konusu olmadığını ifade etti. Zaten ilgili haberleri yayınlayan Sözcü Gazetesi de konu ile ilgili bir haber yayınlayarak yaptığı haberi yalanladı ve özür diledi. İlgili müdürün hatası neticesinde bazı ihalelerde 270 bin liralık bir hata yapıldığı ve bu hatanın da düzeltildiği gerçeği var. Basında yer aldığı gibi 3-4 milyonluk bir yanlışlık yok. Mal alım ihalelerinde ve KDV oranlarında hatalı hesaplamalar var. Yanlış ve hatalı hesaplamalardan dolayı Belediye Başkanımız zaten Sayıştay Raporu’ndan çok önce gerekli işlemleri başlatmış ve sorumluları görevden almıştır" açıklamasını yaptı.

Soruşturma başlatıldı
Aranavutköy Beledidyesi'nin Türkiye'nin en temiz belediyelerinden biri olduğunu savunan Yunus Gürdamur, "Bugün buraya Başkanımızın yanında olduğumuzun mesajını vermek için geldik. Herkes biliyor ki Arnavutköy Belediyesi’nde hiçbir yolsuzluk, haksızlık olmaz. Belki de Türkiye’deki nadir belediyelerden biridir. Bugün CHP’liler bile söylüyor; HaşimBaltacı asla yolsuzluk yapmaz diye. Arnavutköy ve Kağıthane Belediyeleri İstanbul’da örnek gösterilen belediyelerdendir" dedi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Gürdamur, Başkan Baltacı’nın meclis toplantısında yaptığı konuşmanın hatırlatılması üzerine, "Evet kendisi de siyasi sorumluluklarını kabul etti. Sorumlu müdür görevden alındı. Hakkında soruşturma başlatıldı,  konu yargıya taşındığı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.