Havuz keyfine engel yok

Havuz keyfine engel yok
Büyükçekmeceli engelli öğrenciler Aqua Marine'de havuz keyfi yaşadı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bugüne kadar maalesef evde kalmak durumunda olan çocuklardan kimi şimdi saz çalıyor, kimi türkü okuyor, kimi bizim sosyal faaliyetlerimize katılıyor. Bugün de Aqua Marine parkta havuzun keyfini yaşıyorlar” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi Engelli Eğitim ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde eğitim alan engelli çocukların toplumsal ve sosyal yaşamda daha aktif olabilmeleri için Aqua Marine'de bir etkinlik düzenledi. Engelli 27 bireyin ve ailelerinin katılım sağladığı etkinlikte engelliler hem havuz başında bulunan DJ'den  müzik dinledi hem de havuza girme keyfini yaşadı. Havuza giren öğrenciler başkan Hasan Akgün geldiğinde çevresini sararak ona sevgi gösterisinde bulundu. Engelli öğrenciler daha sonra yemek yemek için havuz başından ayrıldı.

Artık evde kalmak yok 
Bölgede önemli işler yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Engelliler için eğitim ve sanat merkezini kurduk. Bugüne kadar maalesef evde kalmak durumunda olan çocuklardan kimi şimdi saz çalıyor kimi türkü okuyor kimi bizim sosyal faaliyetlerimize katılıyor. İzci grupları da oluşturduk bugün de Aqua Marine Park'ta havuzun keyfini yaşıyorlar" dedi.

Haftanın bir günü onların
Yaz sezonu bitene kadar emniyetli bir şekilde öğrencilerin etkinliklere katılacağını belirten Akgün, "Büyükçekmece Aqua Marine Park'ta havuzun keyfini yaşıyorlar. İlk önce benden havuz etkinliğinin ayda bir defa olması istendi. Ben haftada bir günün onlar için havuz keyfi olmasını tahsis ettim bu konuda da çok memnunum" diye konuştu.

Her hafta havuz keyfi
Büyükçekmece Belediyesi Engelli Eğitim ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde engelli öğrencilerle ilgilenen görevli Mustafa Terbiyeci ise Büyükçekmece'de ikamet eden yatalak hastalar da dahil 2 binin üzerinde engelli olduğunu aktararak, "Bugün havuz etkinliğine 40 kişi gelecekti. Ancak aralarında hasta olanlar olduğu için 27 kişi geldi. Öğrencilerimiz her hafta Pazartesi veya salı günleri olmak üzere dönüşümlü olarak gelecekler" diye konuştu. Büyükçekmece Belediyesi bu kapsamda 2 binin üzerindeki engelli öğrenciye havuzda yüzme ve çeşitli yaz etkinliklerine katılım sağlamayı hedefliyor. Ufuk Çoban

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.