Hayırseverlere ihtiyacımız var

Hayırseverlere ihtiyacımız var
Mersin'de Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi'nin açılışını yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Baysan gibi duyarlı ve hayırsever iş insanlarına çok ihtiyacımız var” dedi. Lılıçdaroğlu daha sonra iş insanı Mustafa Baysan'a plaket takdim etti. Baysan ise Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, eğitime katkı yapmayı sürdüreceğini söyledi

Mersin’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. Daha sonra beraberindeki heyetle Mersin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi'nin açılışını yaptı. Açılışın ardından bakımevini gezen Kılıçdaroğlu, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mezitli ziyaretine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen, CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Hayırsever İş Adamı Mustafa Baysan CHP parti meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.


Baysan'a ihtiyacımız var

İlk olarak Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevine giderek açılışını gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri çiçeklerle minik çocuklar karşıladı. Çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Gündüz Bakımevini gezerek Başkan Tarhan’dan bilgi aldı. Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi'nin yapımını üstlenen hayırsever iş insanı Mustafa Baysan’a teşekkür plaketi veren CHP Lideri, “Baysan gibi duyarlı ve hayırsever iş insanlarına çok ihtiyacımız var” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada, kentlerin mimarisi ve estetiğinin uyumlu olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarından, hizmet ederken ayrım yapmamalarını istediğini belirterek, "Bize oy versin, vermesin herkesi kucaklayacağız. Biz, böyle bir anlayışla yeni bir siyaseti başlatmak istiyoruz" diye konuştu.


Bayrağımızı dalgalandırdık

Ardından yapımı tamamlanarak 27 Ekim 2021 tarihinde piyanist Fazıl Say’ın vereceği Cumhuriyet Konseri ile ilk etkinliğini gerçekleştirecek olan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezine giderek buranın açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu’nu Kültür Merkezinin önünde Mezitli Kadın Üretici Pazarının kadınları karşıladı. Yoğun sevgi gösterilerinin arasında salona giren Kılıçdaroğlu’na müzik dinletisi ve bale gösterisi sürprizi yapıldı. Daha sonra söz alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, geride kalan 7 yılda gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. 2014 yılında Başkan seçildiğimde öncelikli hedeflerinin Mezitli Kültür-Sanat kenti olması, kente değer katmak ve mutlu bir kent yaratmak olduğunu hatırlatan Başkan Tarhan, “Bu hedeflerimizi bugüne dek çok büyük ölçüde gerçekleştirdik ve bu amaçlar doğrultusunda yolumuzda ilerliyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Birinci 5 yılda, çalışmalarımızın öznesini; kadınlarımız oluşturdu. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar sonucunda Çin’de ve Fransa’da iki dünya birinciliği ödülü aldık. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde de Rusya/Ryzan Kenti Antik Kentler Forumunda yerel bir kadın sanatçımızla katıldığımız yarışmada katılan ülkeler arasında, birincilik alarak bayrağımızı Rusya’da dalgalandırdık” dedi.


7 milyon TL’ye mal oldu

İkinci 5 yılda ise çalışmaların öznesini çocukların oluşturduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “İnsan beyninin gelişiminin yüzde 70’inin 3-6 yaş arasında tamamlandığı bilimsel gerçeğinden hareketle, biraz önce de 3. anaokulumuzun açılışını gerçekleştirdik. Üç okulumuzun iki ortak özelliği var. Bu okullarda Atatürkçü ve Cumhuriyet değerlerine inanan çocuklar yetiştirilecek ve çalışan öğretmenlerimiz de bu nitelikte olacaktır. Hayırseverler ile yapılan protokollere de bu koşul yazılmış olup, aksi takdirde bu okulların hayırseverlere geçeceği vurgulanmıştır. Üç okulumuzun da Mezitli/Mersin dışındaki 3 hayırsever iş insanı tarafından yapılmış olmaları Belediyemize olan güvenin sonucudur. Okullarımıza talep çok fazla olduğundan noter huzurunda çekiliş veya kura ile öğrenci alınmakta olup, Bircan Tüfekçioğlu Anaokulu ülkemizdeki en başarılı anaokullarımızın başında gelmektedir. Enis Necip Tüyeni Anaokulu 15 kata imarlı arsa üzerine tek katlı olarak yapılmış olup, belki de bu alanda bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Üç okulumuz 375 öğrenci kapasiteli olup, 33 genç öğretmene de istihdam olanağı sağlanmıştır.Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevini 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladık 1.7 milyon TL’ye mal olmuştur” diye konuştu


ÇOCUKLARIMIZA İYİ EĞİTİM VERMELİYİZ

Her vatandaşın yaşadığı kentte mutlu olmak istediğine vurgu yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında, “Sanatçıları, eğlencesi, mimarisi, estetiği o kentin kimliğini oluşturur. Çocuklarımıza iyi eğitim vermeliyiz. Bu konuda belediye başkanlarımız elinden gelen tüm gayreti göstermektedir.  Bizi iktidardan ayıran en önemli çizgi budur. Ayrım yapmadan kentin her kesimine hizmet yapmalıyız. Güven içerisinde çocuğunuzu bir yere bırakabiliyorsanız, o kentte huzurlusunuz demektir. İşte bunu sağlayan CHP’li belediye başkanlarımızdır. Ben hepinizin huzurunda bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından sahnede temsili kurdele kesimi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.