Hedef; 8 milyon

Hedef; 8 milyon
Hayatın her döneminde ihtiyacı olana el uzatan Kızılay, gelenekselleşen Ramazan yardımlarıyla bu yıl da milyonlara ulaşacak. "Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!" sloganıyla Ramazan kampanyasını yürütecek olan Kızılay, yardımlarını 8 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaştırmayı planlıyor

Türk Kızılay, Ramazan ayı boyunca da sosyal yardımlarını sürdürecek. Ramazan ayı için “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!” sloganıyla kampanya başlatan Türk Kızılay, bir yandan gerçek ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına destek olurken diğer yandan da modern ve örnek projeleriyle hayırseverlere farklı çözümler sunuyor. Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek.

İyilik ordusu sefere çıkıyor

Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Ramazan bir seferberlik ayı, büyük bir iyilik ordusu olarak sefere çıkıyoruz. Yoksulluğun ve ihtiyacın daha fazla arttığı bu dönemde yardımlaşmanın önemine vurgu yapıyoruz. 153 yıldır milletimizin gücüyle kesintisiz yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu yıl da milletimizin yardımlaşma ve dayanışma duygusuna güvenerek yola çıkıyoruz” dedi. Genel Başkan Kınık bu yılki büyük Ramazan kampanyasını, "Kızılay bu yıl 225 milyon TL değerindeki yardım malzemelerini şubeleri, temsilcilikleri ve 60 bin gönüllüsüyle 8 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı planlıyor. Bağışçıların desteğiyle yardım miktarının arttırılması hedefleniyor.

Yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği veren Kızılay, yurt genelindeki 26 aşevi ve 44 mobil ikram aracıyla 2 milyon 256 bin kişilik iftarlık yemek vererek Ramazan bereketini yaşatacak. Yaklaşık 570 bin kavurma konservesiyle de 2 milyon 280 bin ihtiyaç sahibine destek verilecek" şeklinde anlattı.

103 milyon TL nakdi destek

"Kızılay, 206 bin aileye hane başı 500’er TL’den 103 milyon TL’lik nakdi destek sağlayacak" diyen Kınık, "Zekât, Fitre ve Fidye bağışlarıyla yoksul ailelere yardım ulaştırılacak. Özellikle afetlerden etkilenen İzmir, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Tunceli ve Giresun illerimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara 23 milyon TL değerinde nakdi yardım ulaştırılarak toplam 103 milyon TL değerinde nakdi yardım sağlanacak. Bunların bir kısmı TC kimlik numaralarıyla banka hesaplarına bir kısmı da cep telefonları aracılığı ile gönderilecek. Belirlenmiş marketlerle yapılan iş birlikleri kapsamında Kızılay şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine mobil alışveriş çekleri ulaştırılacak. 40 bin aileye SMS ile gönderilecek 250 TL’lik mobil alışveriş kodu ile toplamda 10 milyon TL değerinde destek verilecek. Bu ailelerimize ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri ürünü tercih etme imkânı sağlanacak. Bunlarla sadece temel ihtiyaç ürünleri alınabilecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.