Hedefler ve gerçekler farklı

Hedefler ve gerçekler farklı
Sayıştay'ın İSKİ raporunu İBB Meclisi'ne taşıyan CHP'li Meclis Üyesi Ülkü Koçar, "Hedefler vizyon-misyon, gerçekler ise Sayıştay raporlarında ortaya çıkan bulgular" dedi. Raporlarda birçok usulsüzlüğün ortaya çıkarıldığını belirten koçar, "Kamu kaynaklarımız yağmalanmaktadır" diye konuştu.

İBB Meclisi CHP Üyesi Ülkü Koçar 2019 yılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Bütçesi hakkında görüş, öneri ve eleştirilerini CHP Grubu adına dile getirdi. İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İSKİ ve İBB Bürokratlarında hazır bulunduğu oturumda konuşan Koçar, "Hedefler vizyon-misyon, gerçekler ise; Sayıştay raporlarında ortaya çıkan bulgulara göre, güveni kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, gibi birçok ciddi suça ilişkin şüphelere işaret ediliyor, yani kısaca kamu kaynaklarımız yağmalanmaktadır" dedi.

İstanbulu biz yöneteceğiz
İSKİ'nin 598 milyon zararının olduğunu, suya her ay periyodik zam yapıldığını, bu yetkinin yasal dayanağının olmamasına karşın yanlışta ısrara edildiğini dile getiren Koçar, "Görevden alınan Sayıştay üyelerini görevlerini yaptıkları için bir alkışlayalım. CHP iktidarında göreve dönecekler merak etmesinler. Su fiyatları doğru tespit edilmemektedir. İSKİ su fiyatlandırmasına ait tarifeleri gerçekçi ve şeffaf bir biçimde tespit etmemektedir. Tarife içinde yer alması gereken tutarlar bakım bedeli adı altında tekrar tahsil edilmekte, kaçak su kullanımı da tarife içine sokularak, kaçak kullanılan su bedelleri kurallara uyan abonelerden alınmaktadır. Böylece vatandaşa su pahalı verilmektedir. Yani İSKİ, kaçak kullanım bedelini kurala uyan aboneden tahsil etti! Kamu kaynaklarını yandaş şirket ve vakıflara peşkeş çeken AKP zihniyetinin İstanbul’u yönetemediği ortadadır. Sayıştay raporlarında belgelenen birçok olumsuz nedenlerden dolayı CHP Grubu İSKİ’nin 2019 yılı bütçesine red oyu verecektir. İstanbulu biz yöneteceğiz" açıklamasını yaptı.

Bütçe 7 milyar 436 milyon 446 bin TL
İSKİ Genel Kurulu, Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İSKİ Genel Müdürlüğünün 7 milyar 436 milyon 446 bin TL’lik 2018 yılı bütçesini onayladı. Genel Kurulda, meclis üyelerine İSKİ yatırımları hakkında bilgi veren Genel Müdür Fatih Turan, “Biz bugün İSKİ olarak, yatırımlarımızda, su ve atıksu alanında öncülük edecek, Türk mühendisliği ile hayata geçecek yerli ve milli teknolojiyi birinci sıraya koyuyoruz" dedi. Kayıp kaçakla mücadelede İstanbul'un Türkiye ölçeğinde en başarılı şehir olduğunu belirten Turan, "İstanbulun yüzde 24'lük kayıp-kaçak oranı, Türkiye genelinin çok çok altındadır. Hedefimiz bu oranın daha da aşağı çekilmesidir" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.