Hem şifa kapısı hem oyun parkı

Hem şifa kapısı hem oyun parkı
Gaziosmanpaşa’da hizmet veren Taksim İlkyardım Hastanesi'nde Çocuk Acil Bölümü de hizmete girdi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Çocuklarımız burada hem şifa arayacaklar hem de oyun oynayarak hoş vakit geçirecekler” dedi.

Sadece Gaziosmanpaşa'ya değil bölgede ki ihtiyaçlara da cevap verebilecek kapasitede olan Çocuk Acil Bölümü'nde hasta kabulüne başlandı. Hastanede günlük ortalama 750 hasta çocuğa hizmet verilecek. Çocuk acil için 2 ayrı poliklinik ve 19 gözlem yatağı yapılan bölümde, çocukların ve ailelerin bekleme esnasında sıkılmadan vakit geçirecekleri çocuk oyun alanları ve eğlenmeleri için oyuncaklar bulunuyor. Açılışa İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Gaziosmanpaşa İlçe Kaymakamı Oktay Çağatay ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'da katıldı.

İstanbul’a hayırlı olsun
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi’nin tüm İstanbul’a büyük bir hizmet verdiğini belirterek; “İlçe nüfusumuz 1 milyon iken ilçemizde hastane yoktu. Ama şu anda hem ilçemize hem tüm İstanbul'a hem de uluslararası olarak hizmet veren birçok hastanemiz var. Taksim İlkyardım Hastanesi de birçok alanda, en iyi imkan ve teknoloji ile tedavi imkanı sunuyor. Fakat hepimiz için çok büyük önem arz eden çocuk acil bölümünün yapım aşaması biraz uzadı. Bu gün çocuk acil bölümünün açılışını yapıyoruz” diye konuştu.

Burada şifa arayacaklar 
Dev bir alanda aynı anda çok fazla çocuğa tedavi imkanı verecek olan bölümde her şeyin düşünüldüğünü ifade eden Usta, “Hem tedavi olmak hem de oyun parkı havasında, ailelerimiz çocukları ile beklerken çocuklarımızın oyun oynayabileceği çok güzel ve renkli oyun alanları var. Burada hem şifa arayacaklar hemde oyun oynayarak hoş vakit geçirecekler. Çocuk acil tedavi bölümünün hem ilçemize hem de İstanbul'a hayırlı olmasını dilerim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık başkenti
İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu ise İstanbul'u Avrupa'nın sağlık başkenti yapmayı hedeflediklerini belirterek; “2018 de bu gibi büyük hastanelerimizin açılışını yapacağız. En az 9 tane 400 yatak kapasiteli hastane inşaatımız bitmek üzere. İnşallah en kısa sürede  hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.