Hepiniz birer Ali Kılıç'sınız

Hepiniz birer Ali Kılıç'sınız
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Feyzullah Mahallesi sakinleriyle buluştu. Başkan Kılıç, “Sizleri buraya davet ederek hem yaptıklarımızı anlatıyor, hem sizlerin eleştirilerini dinliyorum. Herkese tek tek ulaşamayacağıma göre benim gözümde ‘Hepiniz birer Ali Kılıç’sınız.’ Bizler anlatalım, sizler de görmeyenlere, duymayanlara bunları iletin” dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Feyzullah Mahallesi sakinleriyle biraraya geldi. Kadın Girişimcilik Mutfağı’nda gerçekleşen buluşmaya, çok sayıda vatandaş katıldı. Belediyenin 4.5 yıldaki icraatlarını anlatarak konuşmasına başlayan Kılıç, "İlçemizde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Şu an kahvaltı verdiğimiz Kadın Girişimcilik Mutfağımız başta olmak üzere, herkesin evinde aşı kaynasın diyerek verdiğimiz 600 TL’lik aile sigortası, Süreyyapaşa Cam Atölyesi, halı ve tekstil atölyesi, kreşler gibi açtığımız önemli kurumlar ve faaliyetlerimiz hep kadınlara yönelik. 4.5 yıl içerisinde seçim bildirgemizde söz verdiğimiz 19 projenin 18’ini gerçekleştirdik. Sadece birini yapamadık, o da ilçe meydanı projesi. Bunun için de dün Ankara’daydım, gerekli görüşmeleri yaptım ama burası Büyükşehir ve Karayolları yetki alanında, onların da onay vermesi gerekiyor" dedi.

Devlet bize zimmet çıkartıyor
Kreş fiyatlarıyla ilgili gelen eleştirilere de yanıt veren Kılıç, "Devlet bize zimmet çıkartıyor. Mecburen bu hizmetlerimizden ücret almak zorundayız. Fiyatlarımız özel kreşlerle mukayese edilemeyecek kadar düşük ve kaliteli bir eğitim veriyoruz. Bunun yanı sıra bir noktaya daha değinmek isterim. Dün Ankara’da Anıtkabir’deydim. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele kahramanlarını bizlere unutturmak isteyenler var ama dün gördüm ki gençler hafta sonu olmasına rağmen Atalarına koşmuş. Bu çok sevindirici. Biz bugün laik, demokratik bir ülkede yaşıyorsak, bayrağımız dalgalanıyor, ezanımız susmuyorsa bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. İşte bu yüzdendir ki onun bir yansıması olarak sosyal demokrat belediyeciliğimiz, dayatan değil danışan belediyeciliğimizi bütün Türkiye’de sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Hedef yüzde en az 60 oy 
Sosyal demokrat belediyelerin yaşam kalitesi açısından kendini belli ettiğini dile getiren Kılıç, "Sizleri buraya davet ederek hem yaptıklarımızı anlatıyor, hem sizlerin eleştirilerini dinliyorum. Maltepe ortalama 500 bin nüfusa sahip kocaman bir ilçe. Herkese tek tek ulaşamayacağıma göre benim gözümde ‘Hepiniz birer Ali Kılıç’sınız.’ Bizler anlatalım, sizler de görmeyenlere, duymayanlara bunları iletin. Biz de böylelikle Maltepe’de hedeflediğimiz yüzde 60 oy oranına ulaşarak sizlere hizmetimize devam edelim" açıklamasını yaptı.

Meclis üyelerine teşekkür etti
Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu planlarıyla ilgili de bir açıklama yapan Kılıç, planın onaylanmasında emeği geçen CHP’li ve AK Partili meclis üyelerine teşekkür ederek, "Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük neden mimari açıdan derli toplu ve turkuaz-beyaz renklerle bezeli Yunanistan gibi olmasın. Neden bu mahallelerin bir kimliği olmasın. Biz, inşallah önümüzdeki dönemde bunu başararak, bu mahallelerimize bakınca ‘İşte sosyal demokrat belediyecilik bu, işte kentsel dönüşüm bu’ dedirteceğiz” şeklinde konuştu.

Atatürk'ün huzuruna çıktı
Yeniden adaylığını açıklayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, seçim çalışmaları öncesinde Anıtkabir’e giderek Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı. Kılıç, Atatürk’ün iki büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkma sözü verirken, daha sonra İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’in de mezarlarını ziyaret etti. Kılıç, "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP' demişti. 5 yıl önce olduğu gibi Maltepe’de yeniden başlatacağımız büyük yürüyüş öncesi, bir kez daha ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkıp, bizlere emanet ettiği iki büyük eserine ömrüm yettiğince sahip çıkmaya ve başta Maltepeliler olmak üzere yüce Türk milletine hizmet edeceğime söz verdim" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.