Her birimiz birer Musa'yız

Her birimiz birer Musa'yız
Saadet Partisi'nin öncülüğünde Yenikapı'da düzenlenen Büyük Kudüs Mitingi, farklı görüşteki birçok siyasi lideri bir araya getirdi. SP Lideri Temel Karamollaoğlu, "Yeryüzünün bütün mazlumları için buradayız" derken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Her firavunun bir Musa'sı vardır. Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa'yız" ifadelerini kullandı

Saadet Partisi’nin öncülüğünde 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Yenikapı'da "Büyük Kudüs Mitingi" düzenlendi. Miting alanında ezgi ve marşlar söylenirken mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hüda Par Genel Başkanı İshak Sağlam, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hamas'ın Kudüs sorumlusu Musa Akkari katıldı.

Kudüs için buradayız
Mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bugün Kudüs için buradayız. Mescid-i Aksa için buradayız. Gazze için, Batı Şeria için, Ramallah için buradayız. Başkenti Kudüs olan Özgür filistin için buradayız. Sadece Kudüs mü? Sadece Filistin mi? Elbette hayır. Şehitlerimiz için buradayız. Yeryüzünün bütün mazlumları için buradayız. İdlib için, Doğu Türkistan için, Arakan için buradayız. Bugün İstanbul’da, Yenikapı’da, ırkçı emperyalizma karşı küresel intifadanın meşalesini yakıyoruz" dedi.

Filistin İslam beldesidir
"Bu meydandaki inançtan aldığım cesaretle söylüyorum; Ey zalimler, ey siyonistler, ey ırkçı emperyalistler. Filistin ezelden ebede bir islam beldesidir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır" diyen Karamollaoğlu, "Bunu herkes böyle bilsin. Çünkü bu meydanda, ırkçı emperyalizme figüranlık yapanlar değil, tarihi bizzat yazanların torunları var. Bu meydanda, Selahattin’i Eyyübilerin, Sultan Fatihlerin yolundan gidenler var, Bu meydanda “Hayat iman ve cihattır” diyen Necmettin Erbakan sevdalıları var" ifadelerini kullandı.

Tarihin çöplüğüne atacağız
Trump ve Netenyahu tarafından Filistin’e ve islam dünyasına dayatılan planı eleştiren ve "Filistin’i siyonist İsrail’e peşkeş çekmektir" diyen Karamollaoğlu, "Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bütün insani ve vicdani değerleri yok saymaktır. Huzura ve barışa değil kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktır. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti, yüzyılın zorbalığı, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allahın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız. Çünkü hak ettiği tek yer orasıdır. Tarihin çöplüğüdür" açıklamsını yaptı.

İsrail’in kontrolünde olacak!
Planı eleştirmeye devam eden Karamollaoğlu, "Sözde iki ayrı devlet kuruluyormuş; biri İsrail, diğeri Filistin. Peki Filistin dedikleri nasıl bir devlet olacakmış? Bu devletin ordusu olmayacak. Askeri olmayacak. Kendisine ait sınırları belli toprağı olmayacak. Yani, hava ve kara sınırları olmayacak; sınır kapıları olmayacak. Hatta Başkenti olmayacak. Çünkü bu sözde plana göre Kudüs bütünüyle İsrail’e bırakılıyor. Filistin’in başkenti dedikleri yer, Doğu Kudüs’te bir kaç mahalleden ibaret. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanlar İsrail’in kontrolünde olacak" diye konuştu.

50 milyar dolarlık rüşvet
Sözde anlaşmanın içinde 50 milyar dolarlık rüşvet konulduğunu belirten Karamollaoğlu, "Şayet Filistin bu şartları kabul ederse 50 milyar dolar yardım yapacaklarmış. Ne diyordu Erbakan hocamız; "Hadi ordan, hadi ordan, hadi ordan. Sizi gidi siyonizmin uşakları sizi..." Bizim, 50 milyar değil, 150 milyar değil, dünyanın bütün hazinelerini toplayıp önümüze serseniz satılık tek bir karış toprağımız yoktur.. Cennet mekan Abdulhamit Han’ın dediği gibi; “Kanla alınan topraklar para ile satılamaz." Geçmişi bilmeyen bugünü anlayamaz. Bugünü anlamayan da geleceği inşa edemez. Maalesef Filistin 100 yılı aşkın süredir devam eden bir planın hedefidir. Bu planın adı Büyük İsrail Projesidir" diye konuştu.

5 aşamalı bir plan yapıldı
5 aşamalı bir plan ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Karamollaoğlu, "Birinci Siyonist Kongresi ile 1897 yılında ilk adımı attılar. Filistin’de bir Yahudi devletinin fikri temelini oluşturdular. İkinci adım Balfour Deklarasyonuydu. Bu deklarasyon ile İsrail Devleti fikrini siyasi zemine taşıdı. Üçüncü adım 1948 yılında sözde İsrail devletinin kuruluşunu, BM vasıtasıyla uydurma gerekçelerle gerçekleştirdiler. Dördüncü aşamada ise Sovyetlerin 1991 de dağılması ile, BOP adı altında bölgenin yeniden tanziminin haritaları çizilerek somut adımlar atma safhasına girdiler. Trump’ın öncülük ettiği plan ile Filistin’in üzerine son çiviyi çakmaya çalışıyorlar" eleştirisinde bulundu.

Sırada vaadedilmiş topraklarun bulunduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Nil ile Fırat’ın arası var. Diyarbakır var, Mardin var, Urfa var, Gap var, Çukurova var. Türkiye var Türkiye! Eğer bugün Kudüs’e sahip çıkamazsak yarın İstanbul’u gündeme getirirler. Bugün Filistin’i koruyamazsak Allah korusun yarın Türkiye’nin bütünlüğünü savunmayla karşı karşıya kalırız" dedi.

Bütün mazlumlar birleşmeli
Büyük Kudüs Mitingi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Kudüs bütün Müslümanlar için büyük öneme sahiptir. Çağımızın Haçlı zihniyeti ile Kudüs Müslümanların elinden alınmak isteniyor Bugün bu mücadelenin yeni boyutunu görüyoruz. Haçlıların Kudüsü işgal etmesiyle bugün yapılan bu anlaşma da aynıdır. Filistin devleti Kudüs'ten Kudüs'te Müslümanlardan koparılmak isteniyor. Bu topraklar Haçlı zihniyetini yenmeyi başardı. Bundan sonra da Allah’ın izniyle Haçlı seferlerini boşa çıkaracağız. Bütün mazlumlar birleşmelidir. İsrail’e karşı ilk Kudüs mitingini düzenleyen Milli Görüş lideri Erbakan’ı saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Her birimiz birer Musa'yız
"Siyasi olarak farklı görünen iki hareketi bir araya getiren bir davadır Kudüs" diyen Kılıçdaroğlu, "Allah hak, hukuk ve adalet diyenlerle beraberdir. Kimlik üzerinden, yaşam tarzı üzerinden bizi bölmeye çalışıyorlar. Emperyalizme karşı bütün mazlumların birleşme vaktidir. Her firavunun bir Musa'sı vardır. Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa'yız" açıklamasını yaptı.

BÜTÜN İNSANLIĞA SAVAŞ İLAN ETTİLER
Yenikapı'da düzenlenen 'Büyük Kudüs Miting'inde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Trump ve Netanyahu, sözde barış planını ilan ederken, sadece Filistin'e değil sadece Kudüs'e değil, bütün bir insanlığa savaş ilan etmişlerdir. Sizin savaş ilanınıza karşı, Kudüsü hep koruyacak ve insanlığın vicdanının sesi olacağız" dedi. Mitingi düzenleyen Saadet Partisi'ne teşekkür eden Davutoğlu, "Buradan İstanbul'dan Kudüs'e seslenirken, bu buluşmaya vesile olan Saadet Partisi'ne ve dğerli Genel Başkanı sayın Temel Karamollaoğlu'na teşekküre ediyorum. Kudüs'ü savunan rahmetli Erbakan'a rahmet diliyorum. Onun gibi her zaman Kudüs'e sahip çıkacağız. Bu sözde barış planıyla, Kudüs İsrail'in başkenti ilan ediliyor. Abu Dis denilen bir yeri de Filistin'e başkent yapıyorlar. Biz bunu kabul eder miyiz? Bilsinler ki Kudüs planı asla kabul edilmeyecektir. Bu planda deniyorki, dış güvenlik İsrail'e ait olacak, iç güvenlik Filistin'e ait olacak. Filistin'in bütün kara ve hava denetimleri İsrail denetiminde olacak. Filistin fiilen bir açık hava hapishanesine dönüştürülmek isteniyor. Buna karşı çıkacağız. Bu planla ayrıca, Filistinlilerin topraklarına geri dönmesi yasaklanıyor. Bunun karşılığında 50 milyar dolarlık bir rüşvet veriliyor. Bizim kardeşlerimiz bunu asla kabul etmeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

KENDİLERİ YAZDI KENDİLERİ OKUDU
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da Kudüs Mitingi'nde konuştu. "Bugün burada çok özel bir buluşmada birlikteyiz. Saadet Partisi’nin düzenlediği bu toplantıda burada olmaktan çok mutluyum" diyen İmamoğlu, "Onların tanımına göre 'Yüz Yılın Planı' veya 'Barış Planı. Sözüm ona İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barıştan bahsedildi. Bu işin gerçek muhatabı olan Filistin orada yoktu. Kendileri yazdı, kendileri okudu. Filistin'in olmadığı yerde barış olmaz. Bu plan sadece iki tane devletin çözüm formülünü göre hareket edildi. Bütün dünya biliyor ki, Kudüs'ün statüsü tarafların rızası olmadan değiştirilemez. Kudüs'ün statüsü İslam coğrafyasının ortak mücadelesidir. İstanbul’dan duyulsun. Kudüs’ün statüsü İslam dünyasının ortak mücadelesidir. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Evet, güçlü olan her zaman haklı değildir. Adaletin olmadığı yerde hiçbir plan hayata geçirilemez. Kudüs'e yapılan bu durum bizim nezdimizde hiçtir. Biz planı tanımıyoruz. Düşüncelerimiz ne olursa olsun hepimiz Filistin halkının yanında olacağız. Bu tavır insanlığın ortak tavrı olmalıdır. Bu tavır hakkaniyet ve adalet tavrıdır" dedi.

BU UTANÇ PLANINA DUR DEMEYE GELDİK
Hamas'ın Kudüs sorumlusu Musa Akkari Yenikapı'da düzenlenen Büyük Kudüs Mitingi'nde konuştu. Akkari, "Komutanı Hz. Muhammed (S.A.V) olan Ümmet asla yenilmez, asla teslim olmaz" ifadelerini kullandı. "Ben bu meydanda zafer coşkusu görüyorum" diyen Akkari, "Filistin’in büyük bir umudu var. Ne mutlu size! Filistin ile Kudüs ile birliktesiniz. Komutanı Hz. Muhammed (S.A.V) olan Ümmet asla yenilmez, asla teslim olmaz. Zulüm altında inleyen Müslümanlar için buradayız. Mücahidlerimiz Filistin’i savunmaktan asla vazgeçmeyecek. Bugün burada tarihe not düşüyoruz. Burada asrın utanç planına dur demeye geldik! Kudüs davasına verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum. Buradan Netanyahu’ya sesleniyorum. Bekleyin, bu topraklar geçmişte de Filistin’di, yarın da Filistin olacak. Siz yok olacaksınız. Siyonist işbirlikçilerine seslenerek söylüyorum ki o sizin saraylarınız yok olmaya mahkumdur, işbirlikçi olmaktan vazgeçin. Hamas lideri İsmail Heniyye’nin sizlere selam ve sevgilerini iletiyorum. Heniyye, özgür Mescid-i Aksa’da namaz kılma duasıyla sizleri selamlıyor" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.