Her eve kurban eti girecek

Her eve kurban eti girecek
Büyükçekmece Kızılay Şube Başkanı Atilla Çiftçi, Kurban Bayramı öncesinde Türkiye genelinde 150 bin kurban eti toplayıp, 10 milyon vatandaşa et dağıtmayı hedeflediklerini söyledi. Damga'ya konuşan Çiftçi, “Amacımız ilçemizdeki ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımızın evine kurban eti girmesini sağlamak” diye konuştu

Kurban Bayramı öncesi Damga'ya konuşan Büyükçekmece Kızılay Şube Başkanı Atilla Çiftçi, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi büyün vatandaşların evine kurban eti götürmeyi hedeflediklerini anlattı. Çiftçi, “Büyükçekmece Şubesi olarak amacımız birçok vatandaşımıza vekaleten kurban bağışının dağıtımını yapmaktır. Bu seneki hedefimiz Türkiye genelinde 150 bin kurban toplayıp, 10 milyon vatandaşa dağıtmak. Kızılay'da biliyorsunuz kurban vekaleti sadece bayramda değil yılın 12 ayı boyunca konservelerle dağıtılmakta. Birçok vatandaşımıza sadece kurban eti değil giyecek, yiyecek yardımları da yapıyoruz” dedi.

Köprü vazifesi görüyoruz
Hayırseverler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü görevi gördüklerini de anlatan Çiftçi, “Kurban eti yardımlarıyla beraber ihtiyacı olan vatandaşlarımızın evlerindeki eksiklikleri gideriyoruz, çocuklara burs yardımı yapıyoruz. Doğum yapan annelere sevgi bohçası veriyoruz. Raftan, dolaba ve ranzaya kadar ihtiyaçlarını karşılıyor, para yardımında bulunuyoruz. Bu yıl Kızılay'ın 150'inci yıl etkinlikleri mevcut. Projelerimiz de var. Ücretsiz katarakt ameliyatı projemiz var bunu zaten yakında basına tanıtacağız. Yurtdışında kurban vekaletlerini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da soydaşlarımıza vereceğiz. Kızılay birleştirici bir güç olarak herkesten her türlü yardımı alıp her türlü yardımı dağıtmaktadır. Biz bir nevi aslında köprü vazifesi görüyoruz” diye konuştu.

Vatandaşın için rahat olsun
Kurban etlerinin ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılacağı konusunda da çok şeffaf olduklarını belirten Çiftçi, “Vatandaşlarımız şubelerimize gelerek bizzat makbuz karşılığı yardımlarını yapabilirler. Veya da banka hesap numalarımıza bağışta bulunarak onların adına kurbanlar kesilir daha sonra bu şahıslara mesajla kesilen kurbanların yeri ve bilgisi hakkında dağıtımı hakkında bilgiler veriliyor. Kızılay bu konularda oldukça şeffaf bir kurumdur. Her zaman devletimizin ve vatandaşlarımızın gözbebeği olan bir kurumumuz. Özellikle bilmediğimiz kurumları değil devletimizin bizzat içinde olduğu kurumlara yardımların yapılmasını ve yardımların devlet eliyle yapılmasını çok önemsiyoruz. Bu anlamda Kızılay bu işi her geçen gün en iyi şekilde yapmaktadır. İlk olarak konservede et dağıtımını başlatan da Kızılay da. Bunu yılın 12 ayı boyunca yaptık” ifadelerini kullandı.

Önemli projelerimiz var
Geleceğe yönelik projelerinden de söz eden Çiftçi şöyle konuştu; “Biz 10 Ağustos'a kadar vekaletleri almaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza kapımız açık. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza da kapımız açık. Telefonlarımız 7/24 açık durumda herkes ulaşabilir. Büyükçekmece Şubesi'ni 8 Ağustos'ta açtık henüz 1 yıl olmamasına rağmen öğrencilere burs verdik ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını giderdik şimdiki hedefimiz aşevi yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ayaklarına en kaliteli en temiz yemekleri götürmek. Bir de bir huzurevi projemiz var bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. Şubemizin geçen yıl hiçbir şeyi yoktu Büyükçekmece'de şimdi bir aracın tahsisini gerçekleştirdik. Şimdi Kaymakamlık Binası'nın yanında bir merkez oluşturacağız. Vatandaşımız için de yeri itibariyle kolaylık olacak. Oraya inşallah bir bina yapmış olacağız.”

barış kış

Gazetecilere teşekkür etti
Kızılay'ın etkinlik ve organizasyonlarının duyurulmasına yönelik basın mensuplarının emeğinin de kendileri için çok önemli olduğunu belirten Çiftçi ve Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, bu anlamda emeklerinden dolayı gazetemiz İstihbarat Şefi Barış Kış'a da teşekkür ederek kendisine plaket takdiminde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.