Her gazete Damga gibi cesur olmalı!

Her gazete Damga gibi cesur olmalı!
Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi, sosyolog ve DAMGA Gazetesi'nde köşe yazıları yazan Prof. Dr. Ahmet Özer, kitaplarını imzalayarak hediye etti. Okuyucularına da seslenen Özer, Türkiye'nin büyük bir korku iklimi içinde olduğunu belirterek, "Bu süreçte medyaya çok iş düşüyor. Damga Gazetesi bu anlamda cesur yayıncılıkta bir örnek. Her gazete Damga gibi cesur olmalı" dedi

Mersin'de DAMGA Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, gazeteci Yalçın Bayer, Oral ve İpek Çalışlar ile bir araya gelen Özer, birer kitabını imzaladı ve hediye etti. Hoş bir vakit geçirdiklerini ve sohbet ettiklerini dile getiren Özer, "Değerli insanlarla buluştuk. Her anından keyif aldım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin gidişatı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özer, cesaretin her alanda olmazsa olmaz olduğuna dikkat çekerek özellikle medya kurumlarının daha cesur olması gerektiğinin altını çizdi.


Damga cesur gazetecilik yapıyor


Damga'yı örnek gösteren Özer, "Sizi yürekten kutluyorum. Çünkü önemli bir iş yapıyorsunuz. Önemli iş birincisi gazetecilik, ikincisi ise yürekli gazeteciliktir. Bana göre fark yaratan yegane şey cesarettir. Bir insan bilgili olabilir ama cesareti yoksa bu bilgiler işe yaramaz. Cesaret her şeydir. Bugün bir korku iklimi yaşıyoruz. Bu korku iklimi bütün toplumu kanser gibi yaymış. Bu korku iklimini yok edecek aydın ve cesur insanlara ihtiyacımız var. Elbette bunlar siyasetin görevi ama dördüncü güç olarak medyanın varlığı da çok değerli. Damga'yı bu anlamda çok değerli buluyorum ve ben de Ahmet Özer olarak her zaman elimden gelen katkıyı veriyorum, vereceğim" dedi.


Yalçın Bayer: Çok değerli kitaplar


Hürriyet Gazetesi'nin usta kalemlerinden gazeteci Yalçın Bayer de Ahmet Özer ile tanışmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Özer'i geçmiş yıllarda tanımamanın üzüntüsünü yaşadığını anlatan Yalçın Bayer, "Gerçekten duruşuyla, fikirleriyle çok aydın bir arkadaşımız. Pandemi döneminde yazdıkları, çizdikleri de çok değerliydi. Kitapları da oldukça değerli, kendisini tebrik ediyorum" dedi. Bayer'e teşekkür eden Özer de, usta kalemlerden aldığı övgülerin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.


Oral Çalışlar çok kıymetli birisi


Usta gazeteci Oral Çalışlar'a da övgüler yağdıran Ahmet Özer, Oral Çalışlar'la tanışıklığının çok eski yıllara dayandığını anlattı. Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde GAP projesine ilişkin haberler yapmak için Diyarbakır'a gittiğinde Özer ile tanıştığını anlatan Oral Çalışlar ise "Kendisi o zamanlar 26-27 yaşlarındaydı ve GAP projesinin de genel sekreteriydi. Geleceği parlak, başarılı bir gençti bugün geldiği noktada gurur verici" dedi. Çalışlar'ın övgü dolu sözlerine teşekkür eden Özer de "Oral Çalışlar büyük bir değer. 25-26 yaşında idim. Oral ağabey o zamanlar çok gençti. Diyarbakır'a da gelmişti. Yıllar sonra ben Mersin'de öğretim üyesi olunca, Oral Bey'i buraya arkadaşları ile beraber davet ettim. Oral Çalışlar sadece Mersin'in değil Türkiye'nin bildiği önemli bir insan, değer. Aynı zamanda Deniz Gezmiş'lerin arkadaşı. Bizim için büyük bir yadigar, o'nun varlığını çok önemsiyoruz. Biz de burada 78 ve 68'liler ormanını kurduk, o kuşağı her yıl ciddiyetle anıyoruz. Oral ağabey de bu etkinliklerimize katılıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.