Her gün biri uzman oluyor

Her gün biri uzman oluyor
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına yanıt vererek; “Muhatabım bakanlar değil. Her gün bir başka bakan, 'kanal uzmanı' oluyor ama biz, bu işe gerçekten eğiliyoruz” dedi ve İstanbulluları projenin imar planlarına karşı itiraz başvurusu yapmaya çağırdı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyesi ziyaretlerini Zeytinburnu ile devam ettirdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un, bina girişinde karşıladığı İmamoğlu, belediyelerimizi dolaşmaya devam ettiğini belirterek , “Bugün, 22’nci belediye ziyaretimizi yapıyoruz. İBB ve Zeytinburnu Belediyesi olarak ortak çalışma alanlarımızı konuşacağız. Geçmişten bugüne neler yapılmış, neler bekleniyor? Bundan sonra nasıl bir düzen içinde çalışacağımızı hep beraber paylaşacağız, diğer ilçelerde olduğu gibi. Bu buluşmalar oldukça verimli gidiyor. Bu açıdan memnuniyet verici. Her ilçede, ilçenin kendi gözüyle yakaladığı birtakım hususlar, bizim de işimizi pratikleştiriyor. Bu bakımdan belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Saha incelemesi yaptı
Arısoy da ziyaretlerinden dolayı İmamoğlu ve ekibine teşekkür ederek, “İnşallah, İBB’den beklentilerimizi konuşma imkanımız olacak. Bundan sonra birlikte yürüteceğimiz işlerle ilgili bir sunum yapma imkanımız olacak” dedi. Konuşmaların ardından, Zeytinburnu’nun sorunlarının ele alındığı sunumun yapılacağı salona geçildi. Sunumda, İmamoğlu ile birlikte İBB üst yönetimi de hazır bulundu. Başkan Arısoy ve beraberindeki ilçe belediye yöneticileri, İBB heyetine sunum yaptı. İBB ve Zeytinburnu heyetleri, sunumun ardından ilçede yapımları devam eden projelerle ilgili saha gezisine çıktı. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da saha incelemesi sırasında yanıtladı.

Duran çok şey vardı
İmamoğlu’na sorulan ilk soru, “Başakşehir Şehir Hastanesi’ne giden yolların, İBB tarafından yapımı durdurulduğu iddia ediliyor. Durduruldu mu? Durdurulduysa, nedenini öğrenebilir miyiz” oldu. İmamoğlu, bu soruya, “Durdurulma diye bir şey yok. Oradaki yollarla ilgili daha önceki yönetim döneminde, aslında tabiri caizse bir ihale karmaşası yaratılmış ve yaşatılmış. Ne yazık ki oradaki yol yapımının içerisinde, İstanbul’un muhtelif birçok yerindeki yol yapımı da dahil, bir süreç yaşanmış. Oradaki iş, başka yere aktarılmış. Zaten biz geldiğimizde duran bir yol yapım süreci vardı, Şehir Hastanesi’nin orda. Bu konuda arkadaşlarım, bakanlık yetkilileri, valilik bünyesinde toplantılar yapıyorlar. Bu sürece, hastanenin açılmasına dair zamana göre bir ortak akılla iş birliği yapmaya çalışılıyor. Sadece biraz uydurma tariflerle, ‘Durdurdu’, ‘Durduruldu’… Duran çok şey var idi, biz onları başlatmaya ve hızlandırmaya çalışıyoruz” yanıtını verdi.

Hukuki haklarımızı kullanacağız
İmamoğlu, "Bakan Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’la ilgili açıklamaları oldu. ‘Faydalarını anlatsam, saatlerce anlatırım. Siz, ne söyleyeceksiniz" sorusuna da şu yanıtı verdi: “Muhatabım bakanlar değil. Her gün bir başka bakan, ‘kanal uzmanı’ oluyor ama biz, bu işe gerçekten eğiliyoruz. Gerçekten bu sürecin ne kadar büyük zarar verdiğini defalarca anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz. Bu, burada elbet bitmeyecek. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu, bazen mahkemeye vermek olacak, bazen itiraz dilekçeleri vermek olacak. Ayın 30’una kadar ‘planlara itiraz süreci var. Ben İstanbul halkını, itiraz etmeye, vakti olan, sürece dair katkı sunmak isteyen herkesi, Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul temsilciliklerine itiraz etmeye davet ediyorum. Bu ayın sonu, son günü. Sonra da mahkeme süreçleri başlayacak. Bunun Meclis boyutu var. Hukuksal anlamda hangi zemin var ise, o zeminde mücadelemize devam edeceğiz.”

Kamuya bir faydası yok
İmamoğlu, bu sorunun devamı olarak iletilen, “Bakan Albayrak, ‘Maddi açıdan da faydaları var’ dedi. Maddi açıdan nasıl olacak sizce” sorusunu ise “Burada bir tek kişisel faydalar var. Onun dışında kamuya hiçbir faydası yok. Bakın, dünyanın farklı yerlerinde insan vücudu kadar dolular yağıyor. Dünyanın bir kıtası yanıyor. Dünyada konuşulan şeyler, artık başka. Siz ise, İstanbul'da içtiğiniz 3 bardağın, bir bardak suyunu çöpe atıyorsunuz. Bir daha kullanılmamak üzere yok ediyorsunuz. Bunları konuşalım. Doğayı nasıl katlediyor; onu konuşalım. İstanbul'un geleceğini nasıl büyük bir tehdit altına alıyor; onu konuşalım. Bizim baktığımız pencere bu. Birileri sadece para gözüyle bakabilir, ki öyle de bir karşılığı yok bu projenin. Bizim önceliklerimiz; bu şehrin geleceğini korumak, kollamak, çocuklarına, gençlerine yarın yaşanabilir bir şehir bırakmak” şeklinde yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.