Heyelanda 2 araç toprak yığını altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralı

Heyelanda 2 araç toprak yığını altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralı
Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde meydana gelen heyelanda 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı.

DHA- Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde heyelan nedeniyle yüksek kesimden kopan toprak yığınlarının altında kalan iki araçta bulunan 4 kişiden biri öldü, bir kişi yaralanırken, araçlardaki 2 kişi ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Bugün saat 16.30 sıralarında Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesi Sarıkavak Köyü mevkisinde heyelan meydana geldi. Yüksek kesimden kopan tonlarca ağırlığındaki toprak yığını karayoluna aktı. Bu sırada karayolunda seyir halinde olan 20 AV 423 ve 20 H 9427 plakalı iki araçlarda bulunan toplam 4 kişi toprak yığınları altında kaldı. Karayolu da ulaşıma kapandı. Bölgede devriye görevinde olan jandarma ekipleri ilk olarak 20 AV 423 plakalı araçtan A.B. (63) ve M.A.S.'yi (52) çıkardı. Diğer aracın yerinin tespit edilmesinin ardından da 2 kişinin kurtarılması için çalışma başlatıldı. İhbar üzerine bölgeye iş makineleri, jandarma ve itfaiye ekipleri de sevk edildi.

Kurtarma çalışmaları sırasında Dazkırı Belediyesi iş makineleri, jandarma ekipleri ve çevredeki vatandaşlar, araçta sıkışan 2 kişinin kurtarılması için yoğun çaba harcadı. Çalışmalar sırasında etkisini sürdüren selin bölgeye ulaşmaması için vatandaşlar da suyun yönünü değiştirmek için mücadele verdi. Ekiplerin aracın tavanını açarak içerisinden çıkarttığı sürücü N.E.'nin (64) yaşamını yitirdiği tespit edilirken, yanında bulunan Z.E. (64) ise yaralı kurtarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Z.E., Dinar Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

YOL TRAFİĞE KAPALI

Heyelan ve kurtarma çalışmaları nedeniyle saat 16.30 itibarıyla yol trafiğe kapatıldı. Bu yolu kullanacaklar ise jandarma ve polis ekipleri tarafından alternatif güzergahlara yönlendirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.