Hülle yaparak imara açıyorlar

Hülle yaparak imara açıyorlar
Gazetemizde yayımlanan 'Uyanık Belediye' başlıklı haberle gündeme gelen Merter'deki araziye ilişkin CHP Güngören İlçe Başkanı Temel Akkoç, basın açıklaması yaptı. Akkoç, “AKP’li Güngören Belediyesi arazinin mülkiyetini İBB'ye devrederek yani hülle yaparak araziyi imara açmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Güngören Belediyesi'nin Merter'de bulunan E-5 karayolu üzerindeki 4 bin 150 metrekarelik arsaya zemin altı otopark ve park yapma şartı yerine getirilmeyince, belediye plan değişikliğine gitmiş ve durum CHP'liler tarafından eleştirilmişti. Güngören Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyeleri Musa Keleş ve Şenol Yolbir plan değişikliğini mahkemeye taşımıştı. Dün o alanda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını okuyan ve durumu Güngören halkına anlatmak istediklerini söyleyen CHP Güngören İlçe Başkanı Temel Akkoç, “Bizler yani Cumhuriyet Halk Partisi Güngören İlçe Başkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubu olarak; mevcut iktidarın AKP’nin belediyecilik anlayışını ve uygulamalarını Güngören Halkına anlatmak için bir araya geldik. Sizlere anlatacağımız, şikâyet edeceğimiz konu; AKP’nin her zamanki uygulaması olan kamu malları üzerinden rant yaratmak, yaratılan rantı yandaş ile bölüşmek, şehir, doğa ve yeşil alan katliamı yapmaktır” dedi.

Yeşil alanı betonlaştıracaklar
İBB'nin alanı betonlaştırmak istediğini söyleyen  Akkoç, “Güngören olarak metrekareye ortalama dört kişi düşmekte iken, Abdurrahman Nafiz Gürman mahallemizde 4 bin 133 metrekare yeşil alan AKP’li Güngören Belediyesi ve AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından betonlaştırılmak istenmektedir. 2013 yılından günümüze kadar ki beş yıllık süre de Güngören Belediye Meclis Grubumuz bu arazi ile ilgili hem mecliste hem de mahkemede büyük bir mücadele vermektedir. Mahkeme kararlarına rağmen; imar uygulamalarıyla yapılmak istenen yeşil alan talanına karşı mücadelemiz sürmektedir” diye konuştu.

Yapılaşmaya uygun değil
Birçok kere farklı biçimlerde önümüze getirilen 4 bin 133 metrekare arazinin Yeşil Alan statüsünün değiştirilme çabasına karşı mücadelemiz devam edecek diyen Akkoç,  “Müteahhit firmalar ile gizli protokoller ile yapılan anlaşmaları bizlerden meclis grubumuzdan gizleyen belediye yönetimine soruyoruz. Halkın yararına olan bir protokol neden açıklanmaz?  Korkunuz nedir?  Tüm süreç boyunca hukuka güvendik ve mahkemelerin kararların tamamı lehimize sonuçlandı. Buna rağmen AKP’li Güngören Belediyesi arazinin mülkiyetini AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesine devrederek yani hülle yaparak araziyi imara açmaya çalışmaya devam etmektedir. Bu alan İSKİ raporlarında da belirtildiği gibi yapılaşmaya uygun değildir” ifdelerini kullandı.

Yeşil alan kalsın istiyoruz
“Bizler buranın Güngören’e hizmet edecek deprem toplanma alanı, park, yeşil alan olarak kalması için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyen Akkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Mücadelemiz mahkemelerde ve halkımız ile birlikte sokaklarda devam edecektir. 2015 yılından günümüze konu ile ilgili açtığımız tüm davalarda mahkeme, üst mahkeme ve bilirkişi raporları bizleri haklı bulmuştur. Tüm davalar lehimize halkın lehine) sonuçlanmıştır. Haklı mücadelemize devam edeceğiz”

Ne olmuştu?
Güngören Belediyesi, Platform Merter adıyla bir rezidans yapan Eroğlu İnşaat'a iskan vermek için E-5 karayolu üzerindeki 4 bin 150 metrekarelik arsaya zemin altı otopark ve park yapma şartı koştu. Firma İSKİ'nin dere yatağı gerekçesiyle olumsuz görüş verdiği otoparkı yapamayınca belediyeye 4,5 milyon lira ödedi. Belediye park yapılmasına izin verilmeyen alanla ilgili plan değişikliğine gidince CHP'liler süreci mahkemeye taşıdı. CHP'yi haklı bulan mahkeme eski plana sadık kalınmasına hükmetti. Bunun üzerine Güngören Belediyesi de parasını aldığı hizmetin sorumluluğundan kaçtı ve ilgili alanı İBB'ye devretme kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.