Huzurun başkenti Silivri

Huzurun başkenti Silivri
Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği huzur toplantısında, 2017 yılı asayiş verileri paylaşıldı. İstatistiklere göre 2017’de Silivri'de 3 bin 268 suç meydana geldi. Silivri'yi Çatalca, Şile ve Adalar takip etti

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan huzur toplantısının 20'ncisi gerçekleştirildi. Kaymakam Ali Partal, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Belediye Başkanvekili Bora Balcıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Yoldaş ve Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı toplantıda ilçenin asayişi ve sorunlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

353 kişiye 1 polis
İlçenin asayiş durumu hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Taner Ertürk, 2017 yılı içerisinde yapılan çalışmaları anlatarak, istatistik veriler üzerinden sunum yaptı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önümüzdeki yıl yeni binasına taşınacağını söyleyen Ertürk, binanın yeni yılın ilk aylarında yapımına başlanacağını ve 8 ay gibi kısa bir sürede de binanın tamamlanacağını ifade etti.

170 bin 523 nüfusu olan Silivri'de 269 emniyet personeli bulunduğunu ve 1 polis başına 353 kişi düştüğü ifade eden Ertürk, suçların önlenmesi ve asayiş bakımından İstanbul'un en huzurlu ilçesinin Silivri olduğunu belirtti.

Vatandaşa da görev düşüyor
Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Ali Partal ise “Toplumsal işbirliğinin sizlerden fazlasıyla geldiğini görüyoruz. Suçu önlemek ya da müdahale etmek tek başına mümkün değil. Sizlerin desteği bu noktada önemli. STK'larımızın, kamu kurumlarımızın ve bütün Silivrimizin bize olup biteni anlatmasıyla, bizler de görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. İstanbul'un en huzurlu ilçelerinden biriyiz. İnşallah bu huzur ve güvenli ortam önümüzdeki yıllarda da devam eder. Bağımlılıkla ilgili ciddi mücadele içerisindeyiz. Her türlü maddi desteği seferber etmeyi düşünüyoruz ama bu konuda vatandaşlarımızın da yardımcı olmaları gerekiyor" diye konuştu.

İşbirliği çok önemli
Silivri Belediye Başkanvekili Bora Balcıoğlu ise “Doğup büyüğümüz Silivrimizin huzur ve barış içerisinde, daha önemlisi birbirimize tahammül ederek yaşıyor olabilmemiz, İstanbul'a en güzel bir örnektir. Polis-Halk ilişkilerini güçlendirmek için yapılan bu toplantı çok önemli. İstanbul ilçeleri arasında en huzurlu ilçe olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş ise Temmuz'da göreve başladığını belirterek, “Silivri'de kurumlar arası diyalog ve işbirliği gayet güzel. Ekip ruhu ve dayanışma içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde Silivri'nin huzur ve güvenliği için çok güzel işler başardık. Bu hizmetlerin yerine getirilmesinde en büyük pay emniyet ve jandarma çalışanlarına düşmekte. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yoldaş da, “Yaz nüfusunun artması ve kışın azalması, suç oranını etkiliyor. Bütün ekibimizle beraber, ilçe emniyetimizle koordineli olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi. Açıklamaların ardından soru cevap kısmına geçildi. Vatandaşların talep ve önerileri alındı.

3 bin 268 suç işlendi
İstatistiklere göre 2017'de Silivri'de 3 bin 268 suç kaydı meydana geldi. Silivri'yi Çatalca, Şile ve Adalar takip etti. En çok olay 23 bin 799 sayısı ile Fatih'te yaşandı. 44 okulda çocuk polisinin görev yaptığını ve mobil okul timlerinin 'güvenli eğitim projesi' kapsamında denetimler gerçekleştirdiğini, 2017 yılında göreve başlayan 7 bekçi bulunduğu, 2018 yılında 15 bekçi daha göreve başlayacağının bilgisi verildi.

Hırsızlık olayı azaldı
Evde hırsızlık olayında 2017 yılı içerisinde 191 vaka meydana geldi. Bu rakamın diğer yıllara göre düşük oranda olduğu gözlendi. İşyerinden hırsızlık olayı, son 3 yılın en asgarisi olarak dikkat çekti. 2015 yılında 121, 2016 yılında 111 ve 2017 yılında 58 vaka olarak kayıtlara yansıdı. Oto hırsızlığı da diğer yıllara nazaran en düşük oranda meydana geldi ve 15 olay yaşandı.

Dolandırıcılık arttı
2017 yılında 1 kapkaç olayı yaşanırken, özellikle dolandırıcılıktaki artış dikkat çekti. 2015'te 62, 2016'da 39 dolandırıcılık yaşanırken, bu sene 83 vaka meydana geldi. Gasp suçu, son 3 yılın en düşüğü olarak istatistiklere yansıdı ve 7 olay meydana geldi. Yankesicilik 8, kasten öldürme 1, kasten yaralama 390, intihar vakası geçmiş yıllara nazaran artarak 5, cinsel saldırı olayları artarak 27 suç işlendi.

Kaçak sigaraya baskın
Ele Geçirilen Suç Unsurları başlığında ise 92 adet tabanca, 70 adet kuru sıkı tabanca, 21 adet av tüfeği, 15 kesici alet, 2 bin 148 fişek, 3 bin 116 gram esrar, 402 gram bonzai, 380.59 gram eroin, 43.5 gram kokain, 628 extacy hap, 899.36 gram metamfetamin, 4 bin 130 gram kenevir, 221 bin gram kaçak tütün, 43 bin 787 paket kaçak sigara, 6 adet sigara sarma makinası ele geçirildiği bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.