İBB İmar Komisyonu bakanlıkları dinlemedi

İBB İmar Komisyonu bakanlıkları dinlemedi
Geçtiğimiz sene plan değişikliği yapıldıktan sonra Dünya Yerel Yönetim ve Akademisi Vakfı'na tahsis edilen Koru Florya'nın yanındaki arsayla ilgili Çevre Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın itirazları İBB İmar Komisyonu'ndan ret yedi

fetö’den tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'ya ait Koru Florya'nın hemen yanında bulunan arazi için 2016 yılında plan değişikliği yapılmış; 296 ada 1, 2, 3, 21 ve 22 parseller 'Ortaöğretim Tesis Alanı'ndan 'Özel Eğitim Tesis Alanı'na çevrilmişti. Daha sonra Kadir Topbaş'ın yakınlarının bulunduğu Dünya Yerel Yönetim ve Akademisi Vakfı'na tahsis edilen yerle ilgili Bakırköy Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün itirazları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedildi.

25 yıllığına tahsis edildi
TOKİ'nin mülkiyetinde olan toplam 10 bin 500 metrekarelik alanla ilgili 22 Temmuz 2016'da imar değişikliği yapıldı. Sonrasında trampa yöntemiyle İBB mülkiyetine alındı. İmar planlarında kısmen ortaöğretim alanı, kısmen de sağlık tesisi olan alana plan tadilatı yapılarak özel eğitim alanı ve sosyal kültürel tesis fonksiyonu verildi. Değişiklik yapıldıktan sonra yönetiminde 2 Kasım 2106'da İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın yakınlarının bulunduğu Dünya Yerel Yönetim ve Akademisi Vakfı'na tahsis edildi. 7 ayrı parselin okul öncesi eğitimi, ana okulu, orta öğretim ve üniversiteye kadar her türlü eğitim kurumu için tahsis kararı CHP Grubu'nun ret oyuna karşın, AK Partililerin oylarıyla kabul edildi. Sonuçta Bakırköy Şenlik Mahallesi'ndeki 7 ayrı parsel 25 yıllığına hiçbir bedel talep edilmeden Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı'na verildi.

Çevre Bakanlığı 'haberim yok' dedi
Sözkonusu plan değişikliğine Bakırköy Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü itiraz etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, alanın daha önceden TOKİ'ye ait olduğunu belirterek, “TOKİ mülkiyetinde olduğu anlaşılan 275 ada 27 parselin 'Sağlık Tesisi Alanından' 'Sosyal Kültürel Tesis Alanı' ve 'Sağlık Tesis Alanı' fonksiyonuna; 296 ada 1, 2, 3, 21 ve 22 parsellerin 'Ortaöğretim Tesis Alanı'ndan 'Özel Eğitim Tesis Alanı'na alındığı plan paftalarından anlaşılmakta olup plan değişikliğine ilişkin söz konusu meclis kararı içeriğinde Bakanlığımıza ya da Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ait herhangi bir görüşün bulunmadığı” ifadesini kullanarak değişikliğe itiraz etti.

Aile Sağlığı Merkezi lazım
İl Sağlık Müdürlüğü ise Sağlık Bakanlığı'nın stratejik hedefleri doğrultusunda “2000 kişiye bir aile hekimi” düşecek şekilde, sağlık hizmetlerini daha iyi ve yeterli fizikî şartlarda verebilmek için birinci basamak sağlık tesislerinin planlama çalışmaları kapsamında Bakırköy ilçesi Şenlik Mahallesi'nde yeni Aile Sağlığı Merkezine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Belediyeniz mülkiyetinde bulunan 275 ada 27 parsel sayılı taşınmazın tamamının Sağlık Tesis Alanı olarak korunması ve Bakanlığımıza tahsis edilmesi Müdürlüğümüzce gerekli görülmekte olup, konunun İmar Plan tadilatına itiraz kapsamında değerlendirilmesi…” şeklinde itiraz etti.

Komisyon itirazları yok saydı
Ancak İBB İmar Komisyonu, “Bakırköy İlçesi, Şenlik 296 ada 1, 2, 3, 21, 22 parseller ve 275 ada 27 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na itirazlar incelenmiş olup, meri imar planları kamu yararı niteliği taşıdığından söz konusu itirazlar komisyonumuzca uygun görülmemiştir” diyerek itirazları reddetti. Karara komisyonun CHP'li üyeleri ret oyu verirken rapor mecliste de AK Partili üyelerin oyu ile geçti.  EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.