İBB kendi içinde soruşturma açtı mı?

İBB kendi içinde soruşturma açtı mı?
Tuzla İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane mahallelerinde, genizleri yakan koku sonrası atık su kolektörüne kaçak yollarla kimyasal atık deşarj edildiği ortaya çıkmıştı. Konuyu İBB Meclisi'ne taşıyan CHP'li Önder Polatoğlu, “İBB ve İSKİ kendi içinde soruşturma açtı mı?” diye sordu

İBB Meclisi CHP Üyesi Önder Polatoğlu, Tuzla'da geçtiğimizgünlerde yaşanan ve ilçede kaçak yollarla kanalizasyona atılan kimyasal atık hakkında yazılı soru önergesi hazırladı ve mecliste sözlü okudu. Kimyasal sızıntının başladığı saatler itibariyle bölgede incelemeler yapan Önder Polatoğlu "İstanbul Valisi sayın Vasip Şahin gerekli soruşturmayı başlattığının kamuoyuna açıklamıştır, acaba İSKİ kendi içinde kurumsal soruşturma başlatmış mıdır? Yılda iki buçuk milyon ton zehirli kimyasal atık oluştuğu bilinmektedir. Bunun bir buçuk milyon tonu yasal yollarla izinli tesislerde bertaraf edilmektedir. Geriye kalan bir milyon ton zehirli kimyasalın ne kadarı ne zamandan beri Tuzla'dan denize deşarj edilmektedir?" diye sordu.

Çernobil etkisi yaratacak mı?
İSKİ'nin neden önlem almadığını soran Polatoğlu, "Orhanlı asayiş ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar dahilin de araçlarından numune alınan tanker sürücüleri buraya uzun süreden beri izinli evsel atık deşarj ettiklerini beyan etmişlerdir. Bu beyanları basında halkımızla paylaşılmıştır. Dağ başında hiçbir önlem ve güvenlik tedbiri alınmadan kim, ne için bu izni vermiştir? Zehirli kimyasalların saldığı zehirli gazın insan bünyesinde yarattığı tahribat, günümüzde sıkça rastlanan kanser ve parkinson gibi hastalıklara sebep olan bir Çernobil etkisi yaratacak mıdır?" sorularına cevap istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.