İBB Martı'dan vazgeçmiyor

İBB Martı'dan vazgeçmiyor
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İBB tarafından iki yıldır çalışmaları süren Martı Projesi'nin son durumunu TBMM gündemine taşıdı. Projeden vazgeçilip geçilmediğini soran Karabat'a yanıt İBB'den geldi. Yapılan açıklamada, projenin iptal edilmediği duyuruldu

CHP Milletvekili Özgür Karabat, TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesinde, projenin iptal edilip edilmediğini sorarak, iki yıldır İstanbulluların yaşadıkları ulaşım eziyeti ve kamunun zarara uğratılması iddialarını hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sorular yönetti.
“Denize yapılan dolgular, kıyı çizgisinin bozulması, kara ulaşım trafiğini ciddi oranda aksatması vb. nedenlerle yıllardır tartışma konusu olan bu projeye karşı çok sayıda kişi ve STK mücadele vermekteydi. Halkın beklenti ve istekleri gözetilmeden ve tarihi ve doğal yapıya zarar veren bu projenin eleştirilmesi dahi kısıtlanmış, eleştirenlere, proje sahipleri tarafından davalar açılmıştır” diyen Karabat, bu projeyle ile Kabataş sahiline binlerce metreküp deniz dolgusu yapıldığını ve kıyı şeridinin geri dönülmez biçimde tahrip edildiğini dile getirdi.

Kamuoyu aydınlatılsın
Bilim insanları ve ilgili kurumlar tarafından defalarca eleştiri konusu yapılmasına rağmen bunların hiçbir şekilde dikkate alınmadığını belirten Karabat, Kabataş kıyısına verilen zararların bundan sonra nasıl telafi edileceğini, fiili olarak halkın ulaşım hakkını gasp edenlerden hesap sorulup sorulmayacağının da takipçisi olacaklarını belirtti. Karabat, "Bu projenin yarattığı kamu zararının bir an önce şeffaf bir biçimde açıklanması, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılması ve bütün bu süreçler hakkında kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir" talebinde bulundu.

Martı Projesi iptal edilmedi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise Kabataş Martı Projesi’nin iptal edildiğine dair çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. Açıklamada “Kabataş Meydan Düzenlemesi iptal edilmemiştir, en kısa sürede İstanbullulara hizmet vermeye başlayacaktır” denildi. İBB yetkililerince yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi (Martı) projesinde iptal söz konusu değildir. Proje karayolu trafik akışını yer altına almaksızın yeniden düzenlenecektir. Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi en kısa sürede tamamlanarak İstanbulluların hizmetine sunulacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.