İETT'ye 596 şoför

İETT'ye 596 şoför
Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın hızlı başladığı hizmet süresinde en kritik adımlarından birisi İETT Genel Müdürü Arif Emecen'i görevden almaktı. Yeni müdürün de atanmasıyla birlikte farklı bir sürece girdiğine inanılan kurum bünyesine 596 yeni şoför alınacak. Peki İETT 596 şoför alımı şartları ve başvuru tarihleri nedir? İşte detaylar...

Binlerce şoför adayının merakla beklediği süreç başladı. İETT 596 şoför alımı yapacağını duyurdu. İhale usulü gerçekleştirilecek olan şoför alım ihalesi 11 Aralık'ta yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen’i, halktan gelen şikayetler üzerine görevden aldığını açıklamıştı. Ancak belediye kulislerinde, asıl nedenin şoför alım ihalesinin geciktirilmesinden kaynaklandığı dillendiriliyordu. Uysal ile Genel Müdür Emecen arasında söz konusu konuşmanın ne zaman geçtiği bilinmemekle beraber, üç gün önce İETT Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Bağış atanmıştı. Öte yandan şoför alımı ihalesine 7 Kasım 2017 tarihinde onay verildi. Önceki yıllara bakıldığında 'ihale onay' tarihleri eylül sonu ekim başlarında verilirken; bu ihale yaklaşık bir ay gecikmiş olacak.

Alımı KİPTAŞ yapacak
İETT şoför alımlarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden biri olan KİPTAŞ üzerinden yapıyor. İETT parayı KİPTAŞ’a ödüyor o da şoförlerin maaşını ödüyor. Geçen yıl KİPTAŞ, İETT’nin şoför alım ihalesini 235 milyon 402 bin 830 TL’ye üstlenmişti. 
İETT’nin 11 Aralık 2017 tarihinde yapacağı yeni ihale ile 2 bin 791 şoför, 180 hizmet işçisi ve 119 büro elemanı (engelli) alacak. Geçen yıl ise 2 bin 195 şoför, 190 hizmet işçisi ve 72 büro elemanı alımı yapılmıştı. Geçen yıla göre İETT bu yıl çalıştıracağı şoför sayısını 596 kişi arttırmış olacak. Şoför alımında, 2015 yılı hariç son 5 yılda hiçbir gecikme yaşanmamıştı. HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum