Iğdır’da Doğa Ana Kadın Kooperatifi kuruldu

Iğdır’da Doğa Ana Kadın Kooperatifi kuruldu
“Doğa Ana Kadın Kooperatifi” kuruldu. Bugün Konak Kebap Salonunda basın ile bir araya gelerek kooperatifin tanıtımını yapan kadınlar hedef ve amaçlarını anlattılar. Iğdır Üniversitesinin desteklediği kooperatifin tanıtım toplantısına Iğdır Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit’e katılarak yapacakları destekler hakkında bilgiler verdi.

Kooperatif üyesi kadınlar basın mensupları ile birlikte tanıtım toplantısından sonra Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Doğa Ana Kadın Kooperatifinin Başkanı Gülay Aras tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün burada güzel Iğdır’ımıza yepyeni bir kooperatifi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Iğdırlı kadınlarımızı, çiftçilerimizi bir çatı altında bir araya getirmek ve Iğdır’ın kalkınmasında bir omuz da biz olalım istiyoruz.

8 kadının el ele vererek kurduğu Doğa Ana Kadın Kooperatifi’nin Iğdır’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Kooperatifimizin kurulmasında bizlere destek veren başta Sayın Valimiz Hüseyin Engin SARIİBRAHİM beyefendiye, Iğdır Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA’ya, Ticaret İl Müdürü Ender Önal beye sibel hanıma ve Ticaret Odasından Tuğrul Kürşat Aras’a ve Iğdırlı kadınlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Doğa Ana Kadın Kooperatifi olarak farklı sektörlerden kadınlarımızla Iğdır’ımız için çeşitli ve ekonomik getirisi olan projelere imza atmak arzusundayız. Kooperatifimizin yönetim kurulu üyeleri Iğdır Üniversitesini temsilen Dr. Öğr. Üyesi Belkıs MUCA YİĞİT, Gülsüm Bozyiğit, Songül MENGİ, Asuman Aksoy, Hatice GÖKÇAY, Belgin Dumrul ve Perihan Gezer ‘den oluşmaktadır.

Kooperatifimizde çiftçiden, öğretim görevlisine, veteriner teknikerine; kuaförden, sigortacıya, gazeteciden, işçiye, esnafa kadar çeşitli mesleklerden kadınlarımız üyeler. Güçlü kadınlar burada. Iğdır’ın değerine katkı sunacak bir kooperatif olacağız. Yetmez…! Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nin incisi kadınlarımızla, güç birliği yaparak üreten ve çalışan kadının önemini her yere duyurmak istiyoruz.

Hedeflerimiz arasında Iğdır’ın yerel ürünlerini ve kültürünü önce ülkemizin büyük şehirleri ve  diğer illerinde, daha sonra aynı sınırı paylaştığımız komşularımıza ve tüm dünyaya tanıtmak; Iğdırlı çiftçimizin el emeği ile yetiştirdiği değerli ürünlerini hak ettiği değere kavuşturmak ve elbette ilimizde istihdam arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak var. İstihdamın yanında üreten çiftçi ve emektarlarımızla işbirliğine de önem vereceğiz. Ezilen çiftçinin alın terinin karşılığı olan hakkını alabilmesinin en yüce değer olduğuna inanıyoruz.  Ayrıca üretimi desteklediğimiz kadar üyelerimizin çeşitli kurslarda  eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri konusunda da yol gösterici olacağız.

 Ülkemizde kadınlarımız pek çok sektörde kendini ispatlamış durumdadır. Hemen hemen her alanda kadınlarımız aktif rol almaktadır. Kadın elinin değdiği her sektör deyimi yerindeyse çiçek gibi açmaktadır. Bu kooperatif sayesinde Iğdır’ımızda yeni çiçekler açacak ve güzel ilimiz kadınlarımızla büyüyecektir.

Gençlerimiz geleceğimizdir. En büyük yatırımı onlara yapmak zorundayız. Ülkemizin ne istediğini bilen, kültürüne sahip çıkan, kendi üretimini yapıp pazarlayabilen, ekonomik özgürlüğünü kazanabilen, kalkınmada aktif rol alabilen bilinçli gençlere ihtiyacı vardır.  Bu ihtiyacı karşılayabilmek için kooperatif olarak Iğdır Üniversitesi ile el ele çalışacağız.

Özel gereksinimi olan vatandaşlarımız Iğdır’da artık daha aktif olacaklar. Üretime katılacaklar ve mesleki kazanımlarına katkı sağlayacağız.

Kısacası Iğdır’ı Iğdır halkı ile el ele, hep beraber daha güzel bir noktaya taşıyacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.