İhlas’ın yöneticilerine savcılık soruşturması

İhlas’ın yöneticilerine savcılık soruşturması
İhlas Marmara Evleri 1. Kısım Sitesi Başkanı Cemil Ceyhan Aral başta olmak üzere, Osman Öztürk, Yusuf Öztürk, Hüseyin Durmuş ve Ümit Kahyaoğlu hakkında resmen soruşturma başlatıldı

İhlas Marmara Evleri 1. Kısım Sitesi hakkında gazetemizde yayımlanan bir haberin ardından iftira atarak kendilerini aklamaya çalışan başkan ve yöneticileri hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, resen soruşturma başlattı. Attıkları iftiraların yapılan araştırmalar sonucu boşa çıkarılmasının ardından harekete geçen savcılık, İhlas Marmara Evleri 1. Kısım Sitesi Başkanı Cemil Ceyhan Aral ve Osman Öztürk, Yusuf Öztürk, Hüseyin Durmuş ile Ümit Kahyaoğlu'nun şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmasını kararlaştırdı.

İftirayla aklanma arayışı
Cengiz Alçayır’ın, İhlas Marmara Evleri 1. Kısım sitesinde gerçekleştiği öne sürülen yasadışı olayları belge ve bilgi eşliğinde haberleştirmesinin ardından intikam duygularıyla hareket eden organize grup, kendilerini aklamak için 'FETÖ'cü iftirasına sarılmıştı. Aynı kişiler Alçayır'la birlikte site yönetiminin uygulamalarından şikayetçi 5 site sakini hakkında da aynı suçlamada bulundu. 1 yıllık bir araştırma sonucu kumpası ortaya çıkaran savcılık, iftiracıların şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasına karar verdi. 

Ceza ve tazminat davası açacaklar
Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında, masum insanlar hakkında suç uydurarak nitelikli iftiraya soyunan organize grubun TCK 267/2 maddesi uyarınca bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası alabilecekleri ortaya çıktı. İftiraya uğrayan Alçayır ve 5 site sakininin de ilgili kişiler hakkında ceza ve tazminat davası açacağı da öğrenildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cengiz Alçayır ise "Binlerce insanın yaşadığı bir toplu konutda gerçekleştiği ileri sürülen yasadışı olayları haber yapmak, bir gazetecinin asli görevidir. Yaptığı haberden dolayı kinlenmiş bir yapının hedefi haline gelmek, iftiraya uğratılmak suretiyle hedefe oturtulmak ve atılabilecek en çirkin, en alçak iftiralara maruz kalmak her ne kadar bu mesleğin cilveliğine sayılsa da, iftiracı şebekenin insanlıktan nasipsiz kaldığının da en net göstergesi olarak öne çıkmakta. Bu iftiracılar deşifre edilmeli, kamuoyu bu iftira şebekesini yakından tanımalı ki ona göre dikkatli olmalı ve önlemini almalı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.