İki kardeş bir arada

İki kardeş bir arada
Avcılar Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısı, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak başkanlığında toplandı. Geçtiğimiz aylarda bir parka ismi verilerek vefa örneği gösterilen Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'nun Bulgaristan Mestanlılı hemşehrileri meclise misafir oldu.

Avcılar Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısı, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak başkanlığında toplandı. Geçtiğimiz aylarda bir parka ismi verilerek vefa örneği gösterilen Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'nun, Bulgaristan Mestanlılı hemşehrileri mesclise misafir oldu. Mestanlı Belediyesi Meclis Başkanı Ömre Hüseyin, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'a teşekkür plaketi verdi. Avcılar Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Handan Toprak'ın başkanlığında toplanan meclise Ak partiden Elif Batur mazeretli iznli olarak meclise katılmadı.

Hocalı Katliamı'nı unutmadılar
Mecliste söz alan AK Partili Mustafa Akot, "'Tek millet; iki devlet' dediğimiz, her zaman zor anımızda yanımızda olan Azerbaycan'ın, arkasındaki büyük iş birlikçi devletlerin desteği ile Ermeni çeteleri ve devletinin, bir gecede 615 mahsun vatandaşının katletmesini, yıl dönümünde saygıla anıyoruz" dedi. CHP meclis üyeleri aynı sörüşlerde bulunarak katliamı kınadılar ve dost Azerbeycan'ın yanında olduklarını ifade etttiler. Öte yandan Muhasebeciler Günü ve Yeşilay Haftası'nı da kutladılar. Daha sonra gündem maddeleri başkanlık makamına ve komisyonlara sevk edildi.

Boynumuzun borcu
Geçtiğimiz aylarda Avcılar Belediyesi Meclis gündemine gelen, Dünya Şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'un ismi Avcılar'da yaşatılması kararı alınmış; Cihangir Mahallesi'ndeki bir parka ismi verilmişti. Bu kararın ardından Bulgaristan'dan 25 kişilik bir kafile teşekkür etmek için meclise geldi. Mestanlı Belediyesi Meclis Başkanı Ömre Hüseyin, "Aranızda bulunmak bizim için güzel bir ayrıcalık. Yakın tarihte fahri hemşehrimiz Naim Süleymanoğlu'nun ismini yaşattığnız için teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda bizler de Mestanlı'da  bir spor salonuna Naim Süleymanoğlu, ismini verdik. Bizler Bulgaristan'da sizler de Türkiye'de bu ismi yaşattığınız için gerçekten takdire şayansınız. Bu bizim vicdani görevimiz. Vefa borçumuzdu ona karşı... Tüm Türk ulusunun ismini dünyaya tanıtmış, dünya ya yaymış bir kişi... Onun anısını yaşatmak bizim boynumuzun borcu idi. Bugünkü meclis toplantısında bulunmamız, gelecekte gerçekleşecek olan büyük ve güzel organizasyonlara imza atmanın ilk adımı. Bizler her türlü organizasyona aktiviteye hazırız" ifadelerini kullandı. Hüseyin, "Burada Avcılar'da çok sayıda Bulgaristan göçmeni Türk'ü yaşamakta. Bulgaristan'dan göç etmiş bir çok abimiz ablamız var burada. İnşallah bunların devamı gelir" dedi.

Başkandan teşekkür
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ise "Ülkemizi, bizi gururlandıran Naim Süleymanoğlu'nu kaybetmenin acısını yaşarken, şimdi de burada Mestanlılı soydaşlarımızla hemşehrilerimiz, akrabalarımızla yine Naim Süleymanoğlu'unun bizi bir araya getirmesini; bize vermiş olduğu duyguları yaşamaktayız. Bizlere bu gururu onuru yaşatan çok değerli Milli Haltercimiz Sporcumuz Naim Süleymanoğlu'nun, çok zamansız bir şekilde aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Onun ismini, Cihangir Mahallesi'nde bir parkımızda yaşatmak adına yapılan oylamada oy veren tüm meclis gurbumuza teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.