İl delegeliğini Akgün’e borçlu

İl delegeliğini Akgün’e borçlu
Büyükçekmece’nin önde gelen yerel siyasetçilerinden CHP Meclis üyesi Coşkun Tanış, liste dışı bırakıldığı il delegeliğini, Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün devreye girmesiyle kazandı. Tanış’ı il delege listesine dahil etmeyen CHP Büyükçekmece İlçe Örgütü’nün gerekçesi ise kişisel çatışma olarak gündeme düştü.

CHP Büyükçekmece İlçe Örgütü olağan kongresinde ilginç gelişmeler yaşandı. Kongre günü yaşanan parti içi çekişmeye müdahil olan Hasan Akgün ise, konuyla ilgili Damga’ya yaptığı açıklamasında, “Coşkun Tanış, ilçe siyasetinin önemli bir ismidir. Partinin Büyükçekmece’deki sözcüsü, İBB’deki ilçe temsilcisidir. O, il delegeliğine yazılmayacak da kim yazılacak?” şeklinde sorgulamada bulundu.

Girşimim olmadı
Akgün, açıklamasının devamında “Ben belediye başkanıyım, ilçe örgütündeki arkadaşlar da partiyi temsil ediyor. İsterim ki güçlü bir ilçe örgütü, güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi ile siyaset yapalım, hizmet üretelim. Kongre sürecini etkileyecek herhangi bir girişimde bulunmadım. Sadece Coşkun Tanış isminin il delege listesinde yer almadığını öğrenince bunu doğru bulmadığım yönünde fikrimi söyledim. Aslında isteğim, ilçenin her bölgesinden bir temsilciyle kongreye gidilmesi yönündeydi. Ancak bu şekilde katılımcılık sağlanırdı” diye konuştu. Akgün, ayrıca, ilçe örgütü seçimlerinde herhangi bir akrabasının yer almadığı gibi, alınması yönünde de telkinde bulunmadığının altını çizerek, “Buna şiddetle karşı çıkarım” dedi. CENGİZ ALÇAYIR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum