İlk icraatı kapı söktürmek oldu

İlk icraatı kapı söktürmek oldu
TSelefi Necmi Kadıoğlu’ndan boşalan Esenyurt Belediye Başkanlığı koltuğunu oturan Ali Murat Alatepe’nin ilk icraatı, belediye müdürlerine ait makam odalarının kapısını sökmek oldu. Alatepe'nin bu icraatı, ‘Bundan sonra kapalı kapılar arkasında bir şey yapılmayacak’ şeklinde yorumlandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, bir dönem Refah Partili belediyelerle özdeşleşen kapısız makam odaları uygulamasını, göreve geldiğinin ertesi günü verdiği talimatla gerçekleştirdi. Alatepe’nin bu kararı, isminin, parti tarafından başkan adayı olarak açıklanmasının ardından aldığı bilgisine ulaşıldı. Kurumda hizmet veren 40 müdürlükte görevli bürokratların, halkla arasında mesafe olmamasını isteyen belediye başkanı, konuyla ilgili Damga Gazetesi’ne yaptığı kısa açıklamada, "Bu olması gereken bir şeydi. Şeffaflık anlayışımız gereği bunu uygun gördük" diye konuştu.

Şeffaflığın göstergesi
Geçmiş dönemde Refah Partili belediyelerde de benzer uygulamalar gerçekleştirilmiş, kapısız makam odalarının kamuoyunda yansıması, belediyelerdeki şeffaflığı ve kamu kurumlarına olan güveni arttırmıştı. O dönemki belediyelerin bazılarında ise "Rüşvet alan da veren de mel’undur" sözlerinin yazdığı plaklar belediye binasına asılmıştı.

Kapılar sökülsün!
Öte yandan Damga Gazetesi’nin ulaştığı kaynaklara göre, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer'in başkanlığında bir araya gelen AK Partili 32 meclis üyesi, Ali Murat Alatepe adının belirlenmesinin ardından, ileriye yönelik düşüncelerini paylaştı. Belediye yönetimi ve ilçeye dair görüşlerin paylaşıldığı özel toplantıda önemli bir icaatın başlangıcına imza atan Belediye Başkanı Alatepe, "Belediyedeki tüm müdür odalarının kapıları sökülsün" dedi. Başkan Alatepe, mührü alır almaz da ilk icraatını devreye soktu. Alatepe’nin bu tavrının kamuoyunda ve diğer bölge yerel yönetimlerinde karşılık bulup bulmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.