İlk mecliste kınama

İlk mecliste kınama
Maltepe Belediyesi’nde ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bir selamlama konuşması yaparak, seçim sürecinde görev alan tüm siyasi partilere ve görevlilere teşekkür etti ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.

Maltepe Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen ve mazbatasını 17 gün sonra alan Ali Kılıç ve meclis üyeleri, ilk meclis toplantılarını gerçekleştirdi. Başkan Ali Kılıç’ın konuşmasıyla başlayan meclis toplantısında her iki partinin grup başkanvekilleri de söz alarak, yeni dönemle ilgili düşüncelerini ifade etti.

Seçimi geride bıraktık
Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Kılıç, “Bugün yeni bir çalışma dönemimizin ilk günü. İlklerin yaşandığı bir seçimi Maltepe’de ve ülkemizde geride bıraktık. Sonuçların Maltepemize, yaşadığımız kente ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Sandığa gidip oy kullanan hemşerilerimiz, seçim bittikten sonra yine birlikte yaşamaya devam ederler. Maltepe halkına öncelikle şunu söylemek isterim ki; seçime katılan her siyasi partimiz, ilçemizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çaba sarf etmiştir. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Tatsız bir olay yaşandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı da kınayan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Dün tatsız bir olay yaşandı, seçimlerden hemen sonra yaşanması çok üzücü. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan menfur saldırı, bütün Türkiye’yi derinden yaralamıştır, ürkütmüştür. İnşallah tez elden bu konuyla ilgili gerekli müdahale yapılarak, bir daha bu tür olayların önüne geçilmiş olur diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Komisyonlar belirlendi
Daha sonra belediye meclisinde görev yapacak isimlerin seçimine geçildi. Gizli oy, açık tasnif ilkesine uygun olarak yapılan ve 38 meclis üyesinin katıldığı seçimlerde Meclis Başkanlık Divanı kâtipliklerine asil olarak Zeynep Babacan ve Cem Kahraman, yedek olarak Canan Sezgin ve Uluer Kaya seçildi. Meclis 1. Başkanvekili Yusuf Koçhan, 2. Başkanvekili ise Besim Ünsaldı oldu. Belediye Encümeni’ne Ercan Konak, Ecvet Eşlegül ve Gönül Dinler seçilirken, ihtisas komisyonlarının üyeleri de belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.