İmamoğlu: 357 milyon liralık sürece nokta koyduk

İmamoğlu: 357 milyon liralık sürece nokta koyduk
İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önceki dönemlerde İBB bütçesinden vakıflara ayrılan 357 milyon liranın kesildiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane’deki belediye binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Daha yolunda başındayız"
Daha işin başındayız. Şu an itibariyle iptal ettiğimiz vakıflara aktarılmış, verilmiş kaynaklar adına söylüyorum. İptal edilmiş tam 357 milyon liralık sürece nokta koymuş durumdayız. Bunun içinde sadece bir vakfa yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz. Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz? Bir bina yapılıyor, vakfa yapılmak üzere maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina İstanbulluya ait. Bu daha başlangıç.

200 bin kişiye iş sözü verdi
Belediye bünyesinde 200 bin kişiye iş bulma sözü hatırlatılan Ekrem İmamoğlu, “Bu bizim 5 yıllık planımız. Şimdiden çalışmalarımıza başladık. Bana sorduğunuz ama iktidara soramadığınız bu soruyu ben sorayım onlara. İktidar işsizlik ve istihdamla ilgili ne yapacak?” dedi.

"İsrafı gözler önüne sereceğiz"
Başkan İmamoğlu bir gazetecinin “Seçimlerden önce İBB’deki araçları Yenikapı’da sergileyeceğinizi söylemiştiniz” sorusuna “Araçlar konusunda ben her gün arkadaşlarımı silkeliyorum. Araçla ilgili kısımda da ciddi bir yol aldık. Ne yazık ki israf var. Nasıl bir israfın olduğunu gözler önüne sereceğiz” dedi.

15 gün içerisinde Bayrampaşa Otogarı tahliye edilecek
İmamoğlu, İBB tarafından Bayrampaşa Otogarı’na yönelik “boşaltın” tebligatına ilişkin ise “Arkadaşlarımızdan süre istemişler. 15 gün içerisinde boşaltacaklarını bildirmişler. Arkadaşlarımız da bu süreyi verecektir” diye konuştu.

Diyarbakır açıklaması
Seçim döneminde bir arkadaşımız düğününü ertelemişti. Bizde onun için gideceğiz oraya. Elbetteki Büyükşehir Belediyesi’ne de ziyaretimiz olacak.

tele1.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.