İmamoğlu'na teşekkür, Kurtulmuş'a temenni

İmamoğlu'na teşekkür, Kurtulmuş'a temenni
Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Sivas’a katkılarından dolayı teşekkür ederken Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan da Sivas’a daha hassas olunması temennisinde bulundu.

Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin geleneksel iftar programının 7.'si Esenyurt'ta bulunan Kaya Otel'de gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren derneğin onursal başkanı Halit Tuna'nın da unutulmadığı iftara Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamit Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Tek partimiz Sivas
Açılış konuşmasını yapan Günay, “Dernek olarak Demir İnşaat'ın katkıları ile 7 yıldır iftar davetlerimizi devam etmektedir. Geçen yıl aramızdan ayrılan derneğimizin onursal başkanı Halit Tuna ve cümle ölmüşlerimizi rahmetle anıyorum. Derneğimiz kurulduğu günden bugüne siyasi partilere eşit mesafede durmuş. Tek siyasi partisi Sivas olmuştur. Bizler Sivas'a sahip çıkmalıyız. Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu Sivas'ta yerinde çalışmalar yaptı. Sivas'a ve Sivaslıya verdiği değerden dolayı Ekrem İmamoğlu beye teşekkür ediyorum. Bu arada sayın bakanımızdan Sivas'la ilgili çalışmalarda hassasiyetlerini rica ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Tuna'nın adını yaşatacağız 
Daha sonra kürsüye gelen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ve Demir Grup Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz kısa teşekkür konuşması yaptı. Odyakmaz'ın ardından kürsüye gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Halit Tuna'yı rahmetle anıyorum. Belediye olarak ilçemizde onun ismine yakışan bir noktaya ismini vereceğiz. O güzel kardeşimizin ismini yaşatacağımızı hepimizin huzurunda söz vermek istiyorum. Sayın bakanım Sivas beni etkiledi. Sivas bu ülkenin kuruluş mücadelesinin en önemli noktalarından biri olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 108 gün o ilimizde kalıp ülkemizin bağımsızlığı için çok önemli adımlar atmıştır. Bakanlığımıza teşekkür ediyorum çok güzel bir müze yapılmış. Ataürkümüzün Sivas'ta 108 gününün anlatıldığı kitabı Sivas'ta tanıtmayı planlıyoruz" dedi.

En büyük gücümüz millet 
Son olarak kürsüye Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş geldi. Sivaslılara teşekkür eden Kurtulmuş, “Sivas bağımsızlık meşalesinin yakıldığı yerlerden bir tanesidir. Daha ileriye gideceğiz, daha güçlü olacağız, ekonomik olarak daha güçlü bir Türkiye olacağız. Bunu yapmak için arkamızdaki en büyük gücümüz millet varlığımızdır. Bizim millet varlığımız sadece 81 milyon yurttaşımızdan ibaret değildir. Bizim millet varlığımız, Fas'tan Endonezya'ya, Orta Asya'dan Afrika'nın güneylerine, Avrupa'dan Balkanlar'a, Kafkaslar'a kadar çok geniş bir coğrafyada var olan bir millet varlığıdır. Bizim bu büyük gücümüzden en iyi şekilde istifade etmemiz, bu büyük gücün bize verdiği sorumluluğu da ciddi bir şekilde hissederek yolumuza devam etmemiz lazım” ifadesini kullandı. 

Sivas siyaset üstü 
CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Sibel Özdemir, "Birliğimiz ve bütünlüğümüz, siyaset üstü dayanışmamız çok güzel ülkemiz ve diğer STK'lar bu görüntüyü örnek almalı. Sayın bakanımız ve belediye başkanımızın Sivas için girişimleri bizim için çok önemli" dedi.

Erdoğan'a oy istedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Sivaslılardan oy isteyen MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Arzu Erdem, "Ülkemizin içinde bulunduğu günler birliğin sağlanması gereken günler. Darbe olunca bu millet darbecilere tokat vurdu. MHP önce ülke dedi. Cumhur İttifakı'na sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve MHP milletvekillerine oylarınızı bekliyorum" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.