İmzayı attı görevi bıraktı

İmzayı attı görevi bıraktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 23 Haziran seçiminden 5 gün önce 2.2 milyon liralık ihale düzenlendiği ortaya çıktı. İhaleyi düzenleyen iştirak şirketi yönetiminin sözleşme imzalandıktan sonra görevi bırakması dikkat çekti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 30 iştirak şirketinde yaşanan yönetim krizi 18 Temmuz'da şirket yönetimlerinin yüzde 90'ının istifa etmesi ile kısmen aşıldı. Ancak krizin yaşandığı sırada İBB şirketleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatına rağmen ihalelere devam etti.

18 Haziran'da ihale

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB iştiraklerinden Kültür A.Ş., 18 Haziran'da 'Malzemeli yemek pişirme, servis etme ve servis sonrası hizmetler' almak için ihale düzenledi.

2 milyon 286 bin 584 TL'lik teklifin sahibi Osmanlı Sosyal Hizmetler Medikal Sağlık Organizasyonu A.Ş. ile 9 Temmuz'da bir yıllık sözleşme imzalandı. Sözleşme imzalandıktan sonra Kültür A.Ş. yönetimi de görevi bıraktı. Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü'nü Kemal Kaptaner yapıyordu.

Gerekiyorsa iptalini yaparız

İmamoğlu, iştirak şirketlerinin bu süreçte düzenlediği ihalelere ilişkin, "Acil olmayan ödemelerin durdurulması konusunda tebliğ yaptık. Aynı şeyi ihaleler için de yaptık. Gelir gelmez inceleriz, bakarız, usulsüzlükleri tespit ederiz. Gerekiyorsa iptalini yaparız, davamızı açarız" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.