İnsan olmak kafidir

İnsan olmak kafidir
Kurulduğu günden bugüne 'İnsan olmak kafidir' sloganıyla hareket eden Küçükçekmece Sinoplular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, geleneksel hale getirdiği dayanışma yemeğini 'gerçek dostlar kromozom saymaz' diyerek down sendromlu çocuklarla birlikte geçirdi ​​​​​​​

Küçükçekmece Sinoplular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin her yıl farklı bir konseptle düzenlediği dayanışma gecesinin 27'ncisi geçtiğimiz cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllarda eğitim, gençlik, Soma'daki maden faciası, Sinop'ta termik santral ve nükleer santral yapılmaması gibi konseptlerle yapılan gecenin bu seneki konusu down sendromlu çocuklar olarak belirlendi.

İnsan olmak kafidir
'Gerçek dostlar kromozom saymaz, bu çocuklar hepimizin' sloganıyla Sefaköy Salon Akdeniz'de düzenlenen gecede bir konuşma yapan Küçükçekmece Sinoplular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Çakar, “Bu sene 27'nci gecemizi düzenliyoruz. İlk yıldan itibaren söylediğimiz tek şey vardı; insan olmak kafidir... Biz özelde Sinoplular, genelde tüm insanlık için çalışmalarımızı bilenen yöre dernekçiliğinden farklı olarak yürütüyoruz. Sadece Sinop değil tüm Türkiye'deki olaylara duyarlılık göstererek, sadece Sinopluları değil tüm yörelerden arkadaşlarımızla bir araya gelerek, insanlığa faydalı olmaya çalışıyoruz” dedi.

down

Farkındalığa destek
Her sene farklı bir konuyu ele aldıklarını söyleyen Çakar, bu yıl da down sendromuna dikkat çekerek farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, “Bu gecede bizleri yalnız bırakmayan ve gündemimize aldığımız farkındalık konumuzda duygusal boyutları paylaşan sizler, toplumun duyarsızlığının tavan yaptığı günümüzde insanlık adına ışık saçtınız sağolun varolun. Bu arada yaptıkları sürprizle bizlere unutulan HELESA geleneğimizi yaşatarak hoş anlar geçirmemizi sağlayan Kâğıthane Sinoplular Derneği tiyatro topluluğuna da en içten duygularla sevgilerimizi yolluyoruz. Bundan sonraki toplumsal duyarlılık içeren etkinliklerde buluşmak dileğiyle hepinize sevgiler sunuyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.