Iphone kırmakla olmuyor

Iphone kırmakla olmuyor
Kadıköy Karpuzu’nun tanıtılmasının amaçlandığı 7. Kadıköy Karpuz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde yaptığı konuşmada üretimin önemine değinen Özcan Işıklar, “Iphone kır, doları yak ama sıfır vergiyle mısırı al. Bu neden? Çünkü uzun yıllardan bu yana tarımdan koparılıyoruz. Ama üretmekten başka çare yok” diye konuştu

Silivri Belediyesi'nin bölgenin tarımsal ürünlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla Kadıköy Mahallesi’nde başlattığı Karpuz Festivali’nin 7.si büyük bir coşkuyla kutlandı. Yoğurt, kavun, bamya ve domatesin ardından gerçekleşen Karpuz Festivali’nde de renkli görüntüler yaşandı. Festivalde en iyi üretici yarışmasından dans gösterilerine, karpuz yeme yarışmasından konserlere kadar birçok etkinlik yer aldı.

Atatürk'ün muhteşem öngörüsü
Festivalde bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, dünyanın en iyi karpuzunun Kadıköy’de yetiştirildiği konusunda iddialı olduklarını belirterek “Bu yıl festivalimizin yedincisini yapıyoruz. Üretim, üretim, üretim diyoruz. Bunu bugünlerde, özellikle ülkemizin içinde bulunduğu bu ağır şartları, milli bir seferberlik ilan ederek aşmaya çalışıyoruz. Şimdi geldiğimiz noktada Büyük Atatürk’ün o büyük vizyonuyla söylediği bir sözle başlamak istiyorum sözlerime; “Çalışmadan, yorulmadan, rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce hürriyetlerini, daha sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.” Ne büyük bir öngörü ve vizyonla başlamış. Bu cumhuriyeti kurarken, o çiftlikleri, Harran ovasını ve o traktörlerinin üzerinde çekilen fotoğraflarını hatırlarsınız. Bizim memleketimiz 7000 yıl evvel sabanın bulunduğu bu coğrafyada, tarımda kendi kendine yeten bir ülkeden samanı ve buğdayı ithal eder hale gelmiş bir ülke haline geldi. Kriz, Perşembe günü çıktı, Amerikan mallarını boykot edelim diyorlar, 2 gün önce ise resmi gazetede yayınlandı ki, buğdayı, mısırı sıfır gümrük ile Amerika’dan ithal ediyoruz. Iphone kır, doları yak ama sıfır vergiyle mısırı al. Bu neden? Çünkü uzun yıllardan bu yana tarımdan koparılıyoruz. 1980 yılından bu yana şeker fabrikalarını, pamuk fabrikalarını, tütün fabrikalarını kapatarak tarımdan ve tarımsal üretimden bilinçli olarak koparıldığımız için. Çayı, şekeri, tütünü, buğdayı işte görüyorsunuz dışarıdan ithal eder hale geldik. Bu ne demek biliyor musunuz? Üzerine koyduğunuz binalarla, rezidanslarla bir kişinin cebine para koymak demek! Ama toprağı işlediğimizde, ekeni, biçeni, satanı, taşıyanı, üreteni, kooperatifleştirdiğinizde 200’e yakın sektörün ondan faydalanıyor. İşte toprak böyle bir şey” diye konuştu.

Karpuzun tescili yaptırılacak
“Bugün paketlemesinden ilacına, nakliyesinden üretemine, kimyasından nano teknolojisine kadar her konuda bilgiyi Gümüşyaka’da, Türkiye’de bir ilk olarak kurmuş olduğumuz Tarım Lisesi’nde çocuklarımıza aktarıyoruz” diye konuşan Işıklar, “Yerli ve milli tohumlarımızı üretiyoruz. O bizi bir karış toprağı olmayan İsrail’in tohumuna muhtaç ettikleri bir dönemde, hemen İstanbul’un yanı başında yapıyoruz. Kadıköy karpuzuna nasıl geldik, neden buna ihtiyaç duyduk. Kadıköy Mahallemizin, Silivri’nin sıfır deniz kotundan 220 metre yüksek olması, bu rüzgârı ve yazın dahi gece üşüten bir havasının olması, güneşinin açısı, toprağın aroması ve sabaha karşı düşen kırağının suyuyla kendi kendisini sulaması bizim karpuzumuzu özel kılıyor. Ortadoğu’nun İran Karpuzu veya Adanalı kardeşlerimiz alınmasın ama Adana Karpuzu ve başka yerdeki karpuza hiç benzemez, bizim Kadıköy Karpuzumuz, Türkiye’nin en güzel karpuzudur. Tescilini de yaptıracağız” ifadesini kullandı.

Silivri'nin de markaları var
Işıklar, “Bizim markalarımız var, Değirmenköy’ün domatesi, Selimpaşa’nın kavunu ve bamyası, Silivri’nin yoğurdu… İşte bizim zenginliğimiz, markalarımız da bunlar. Onları doğru yetiştirip, piyasaya sunduğumuzda, işte sizin Iphone’unuz, Mercedes’iniz varsa bizim de Kadıköy Karpuzu markamız var diyeceğiz. Onların ki taklit edilebilir ama bizimki taklit edilemez. İşte yerli ve milli böyle olunur. Öyle lafla değil, bu bölgenin üretimine, fidesine, çiftçisine desteğini vererek, samimiyetini göstererek olur. Tarımla kalkınacağız, üreterek kalkınacağız, koruyarak kalkınacağız” açıklamasını yaptı.

Kapruz yarışması yapıldı
Festival kapsamında 10- 12 yaş arası çocuklar arasında karpuz yeme yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada en çok karpuzu yemek için kıyasıya rekabete girişen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Festivalin en çekişmeli yarışmalarından biri de En İyi Karpuz Üreticisi yarışmasıydı. Bu yıl 18 üreticinin katıldığı yarışmada karpuzlar, homojenlik, etlilik, aroma ve sertlik gibi farklı birçok kategoride değerlendirmeye alındı. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu En İyi Karpuz Üreticisi Mustafa Gürsoy seçildi.

Finali Derya Uluğ yaptı
Kadıköylü Emre İpek ve Nergiz Name Bakır’ın isteklerini geri çevirmeyen Belediye Başkanı Özcan Işıklar, genç çiftin nikâhını sahnede kıydı. Çiftçin nikâh şahitliğini CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Hakan Sefa ile Kadıköy Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik yaptı. Gecenin finalinde ise sevilen şarkılarıyla Derya Uluğ, Kadıköylüler ile buluştu. ‘Ne münasebet’ isimli şarkısıyla son günlerde müzik listelerinde en çok dinlenenler arasında yer alan Uluğ, dans gösterileri ve enerjisiyle Kadıköy’ü adeta salladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.