İşçi yolumuzu kesiyor, eve gidemiyoruz diyor

İşçi yolumuzu kesiyor, eve gidemiyoruz diyor
Avcılar Belediye Meclisi'nde konuşan AK Partili Süleyman Çelik, işçilerin yılan hikayesine dönen maaş sorununu meclis gündemine taşıdı. Çelik, “İşçiler artık isyan ediyor. Geçenlerde iki tanesi yolumu kesti; 'Utancımızdan eve bile gidemiyoruz' dedi. Sayın Başkan, kaç aydır maaş ödemiyorsunuz. Lütfen artık bu sorunu çözün” şeklinde konuştu

Haziran ayının son meclis toplantısını gerçekleştiren Avcılar Belediyesi'nde parlamentonun gündemi gene değişmedi. Ödenmeyen işçi maaşlarıyla sık sık gündeme gelen belediye, Haziran ayının meclis toplantısında da aynı konuyla çalkalandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın sıklıkla işçilerin maaşlarının ödeneceğine dair söz vermesine rağmen hiçbir ödeme yapmadığını dile getiren AK Parti Meclis üyesi  Süleyman Çelik, kürsüden yaptığı konuşmayla adeta isyan etti. Avcılar'da görev yapan işçilerin oldukça mağdur olduğunu ve artık eve ekmek götürecek bir imkanı dahi olmadığını vurgulayan Çelik, Başkan Toprak'ın konuya duyarlılık göstermesini istedi.

Mayıs ayında söz vermişti!
İşçilerin maaş sorununun bugün ki hadise olmadığını hatırlatan Çelik, Başkan Toprak'ın işçi maaşlarının ödeneceğine dair Mayıs ayında söz verdiğini iddia etti. Çelik, “Başkan Toprak, geçen ay ki meclis toplantısında ben söz istediğimde bana; 'sizin ne konuşacağınızı biliyorum yine işçilerin maaşlarıyla ilgili konuşacaksınız' demiş ve işçilerin maaşlarının ödeneceği sözünü vermişti. Peki ödendi mi? Yine hayır, yine hayır. Hatta o dönemde ödenen maaşlara dair dekontlara bakabileceğimizi söylemişti. Ama maalesef Avcılar'da zulüm devam ediyor. İşçisine zulmeden, yedi aydır, sekiz aydır maaş ödemeyen bir belediye var” dedi.

Ne olacak Avcılar'ın hali?
Avcılar'ın çok kötü bir şekilde yönetildiğini anlatan Çelik, işçilerin artık kendilerine kadar dert yandığını da anlattı. Çelik, “Geçenlerde iki tane işçi arkadaşımız yolumu kesti. 'Çok zor durumdayız. Utancımızdan eve bile gidemiyoruz, sokağa bile çıkamaz olduk' dedi. Şimdi bu ayıp bir şey değil midir? Bu işçi kardeşlerimize edilen bir zulüm değil midir? İnsanlar bakkalımı değiştirdim diyor, manavımın önünden geçemiyorum diyor, eve ekmek bile götüremiyorum diyor. Ben buradan soruyorum ne olacak bu Avcılar'ın hali? Ne olacak bu insanların hali? Önümüz mesela bayram. Mübarek Ramazan Bayramı'na bu kardeşlerimiz ne vaziyette girecek? Ben bu duruma çok üzülüyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye iflas etti
Konuşmasının devamında Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'a da sert sözlerle yüklenen Çelik, “Avcılar'ın artık değişim zamanı gelmiştir. Avcılar'ın artık sizden kurtulması lazım. Bugün başkan televizyonlara çıkıyor. Botanik Park yapacağım, yüz bin kişiye iş vereceğim diyor. Dört yıldır aklınız neredeydi? Niye yapmadınız? İşçisinin maaşını bile veremeyenler, proje mi yapacak? Avcılar halkına gerçekleri bile söyleyemeyen bir belediye başkanı var. Buraya parlayan yıldız diyor. Ne parlaması? Yıldız sönmüş gitmiş. Belediye iflas etmiş. İnşallah Allah'tan dilerim sizi Avcılar'ın başından kurtarsın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.