İSPARK işbirliği ile otoparkta vurgun

İSPARK işbirliği ile otoparkta vurgun
İstanbul'un en işlek caddelerini İSPARK aracılığıyla otopark olarak kullanan İBB'nin, bazı işletlemelere kiralama yaptığı ortaya çıktı. Müşterileri için İBB'den kiralama yapan uyanık işletmecilerin ise diğer kişilerden fahiş otopark parası talep ettiği öğrenildi

Belediyelerin, daire başına tahsis edilecek oranda otopark yapmak yerine bedelini ödeyen inşaat sahiplerinden aldığı parayı başka alanlarda kullanması, nüfusu 15 milyona varan İstanbul’da trafik keşmekeşeliği yaşanmasına neden oldu. Araçlarını park etmekte zorluk çeken sürücülere kesilen fatura ise oldukça kabarık. Bir yandan 92 TL otopark ücreti ödeyen araç sahipleri, diğer yandan da trafik cezasına maruz kalıyor. Araçların en çok şekildiği semtler ise Etiler, Beşiktaş, Eminönü, Kadıköy gibi işlek caddelerin olduğu bölgeler. Beş dakikalık duraklama yapanların dönüşte araçlarını çekilmiş bulması ise rutin hale geldi.

Otoparkta 1’e 4 vurgun
İstanbul’da otopark mafyasına büyük bir darbe vurulmasının ardından alanları kontrol altına alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu kez de vatandaşı bağlı kuruluşu İSPARK üzerinden mağdur etti. İşlek caddelerde otopark alanı yaratan İBB, bazı işletmelerin talebiyle o alanları “Müşterilerine ücretsiz kullandırılması” şartıyla kiralıyor. Uyanık işletmecilerin, müşterilerinin dışında, kiralık alana park etmeye çalışan diğer sürücülerden fahiş oranda otopark ücreti istemesi ise tepki çekiyor. İSPARK tarifesinde 3 saate kadar 8 TL. olan ücret, işletme sahiplerince İSPARK’tan kiralanmış özel alanlarda ise 30 Tl.’yi buluyor.

Fatih’te girdi çıktı 20 TL
Fatih Belediyesi’nin Kumkapı’da işlettiği otoparka girdi-çıktı ücretinin 20 TL.’yi bulması da başka bir otopark vurgunu olarak öne çıkıyor. Otopark işletmecileri yüksek olduğu için tepki gösterilen fiyat tarifesine, “Talimat belediyeden, şikayetinizi oraya yapın” yanıtını verirken, ücret ödememek için araçlarını ara sokaklara ya da kaldırımlara park eden araçların otoparka çekilmesi de kaşla göz arasında gerçekleşiyor.

Beşiktaş’ta fiks tarife 30 TL
İSPARK tarafından işletilen birçok ana caddeki cepheli otoparkları, cadde üzerindeki işletmecilerin başvurusuyla özel teşebbüse belli ücret oranında kiralanabiliyor. İşletmeciler, sözleşmelerinde, asgari oranda kiraladıkları alanları müşterilerine ücretsiz olarak kullandıracaklarına dair beyanda bulunurken, uygulamaya geçirdikleri vale sistemiyle otoprak işletmeciliği yaptıkları gibi haksız kazanç elde ediyor. Araç sahiplerinden talep ettikleri otıopark ücreti ise İSPARK’ın 4 katına tekabül ediyor. Cengiz Alçayır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.