İstanbul'un en pahalı parkı!

İstanbul'un en pahalı parkı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kadir Topbaş döneminde Metal Yapı'dan 368 milyon 923 bin 876 liraya aldığı Vatan Caddesi'ndeki alana park inşa edilecek. Alanla ilgili imar planı İBB Meclisi'nden geçti. Topbaş döneminde gerçekleşen alımın FETÖ'ye para aktarmak anlamına geldiğini söyleyen CHP, “İmar planı değişikliği yeşil alan olarak kabul edilse dahi FETÖ'yü aklamak anlamına gelir” diyerek karara ret oyu verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş döneminde önce imar planını değiştirilip ardından 368 milyon liraya satın alınan Fatih’teki arsayı parka çevirdi. Molla Gürani Parkı Fikir Projesi'nin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli koruma amaçlı imar planı dün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Arsanın altına otopark, üstüne de cami inşa edilecek.

Kamu vicdanını rahatsız etti
Arsayla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu dün İBB Meclisi'nde görüşüldü. Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet'in başkanlık yaptığı oturumda söz alan CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, alanla ilgili yapılacak değişikliklerin FETÖ'yü aklamak anlamına geleceğini söyledi. “Bu sadece bir imar tadilatından ibaret değil” diyen Gülsever, “Bu konu daha önce meclisimizde çok tartışmalara konu oldu. Alınışıyla satışıyla ilgili konuşuldu. Biz sıkıntıları bu kürsüden dile getirdik; arazi sahiplerinin FETÖden yargılandığını ve arazinin belediye tarafından alımın FETÖ'ye para aktarma anlamına geldiğini söyleyip itiraz ettik. Suç duyurusunda bulunduk. Şimdi burası yeşil alan olarak ilan ediecek. CHP olarak nerede yeşil alan varsa destek verdik. Ancak konuştuğumuz yer ciddi biçimde toplumun vicdanını rahatsız eden alış satışa konu oldu” diye konuştu. 

FETÖ'nün ekmeğine yağ sürer
Gülsever, “Burada yapılacak en ufak imar tasarrufu alışverişi ve parasal kayıpları aklamak anlamına gelir. Bizim önerimiz bu dava sonuçlanana kadar, belediyenin uğratıldığı zarar halka dönene kadar imar değişikliği yapılamalı. Olduğu gibi bırakılmalı. Çünkü yapılacak en küçük değişiklik FETÖ'nün ekmeğine yağ sürer, ona payanda olanların aklanması anlamına gelir. Önerimiz hiçbir şey yapılmamak üzere komisyona geri çekilmesidir. Eğer bu kabul edilmezse bu değişikliği, ahlaki bulmadığımız tavrı, Türkiye'nin başına belaları açmış olanların aklanmaması için ret verceğiz” ifadesini kullandı. 

AKP evet, CHP hayır dedi
AK Parti Grup Başkan Yardımcısı Murat Türkyılmaz, “Burasının en azından yeşil alan olarak halkın kullanımına sunulmasını daha doğru görüyoruz” diye konuştu. Yapılan oylamada CHP'nin aykırı önerisi kabul görmedi. Sözkonusu alanın park olarak belirleyen komisyon raporu da CHP'nin ret oyuna karşın AK Partili üyelerin oyu ile kabul edildi. 

330 milyon lira kar
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçtiğimiz yıl istifa eden Kadir Topbaş'ın FETÖ'den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın iş ortaklarından Metal Yapı Konut, Vatan Caddesi'ndeki 6 bin 400 metrekarelik arsayı 2012 yılında Kavran ailesinden 33 milyon 391 bin 659 liraya satın aldı. 1996 yılına lunapark, daha sonra otopark olarak kullanılan arazinin imar planları 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından değiştirildi. 5 katlı otel ve konut projesi yapılabilecek hale getirilen arsayı 2016 yılında Metal Yapı Konut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 368 milyon 923 bin 876 lira + KDV bedelle sattı.

368 milyon liraya sattı
Metal Yapı Konut, bu plan değişikliği sayesinde 4 yılda 335 milyon lira kâr elde ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinde ne yapılacağı merakla beklenen arsayla ilgili kararını verdi. Belediye burayı hemen yanındaki Aytekin Kotil Parkı'nın alanı ile birleştirirerek araziye Adnan Menderes döneminde Vatan Caddesi Bulvarı inşaatı sırasında yıkılan Simkeş Camisi'nin benzeri inşa edecek. Arazi üzerindeki restoran ve market zincirine ait yapıları kısa bir süre önce yıkan İBB'nin ilerleyen günlerde otopark ve cami projesi için ihaleye çıkacağı belirtildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.