İstanbul yoksa şans da yok!

İstanbul yoksa şans da yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Türkiye’de iktidar olmanın en temel yolunun İstanbul’da seçimleri kazanmak olduğunu söyledi

CHP İstanbul İl Başkanlığı görevi son iki yıldır Cemal Canpolat'a emanet. 7 Ocak'ta yeniden il kongresi yapılacak. Göreve geldiği günden bugüne kadar yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Canpolat, ‘Siyasette adayım demekle aday olunmaz' diyor. Sözcü Gazetesi'nde Hande Zeyrek'e konuşan Canpolat,  AKP'nin İstanbul'u kaybetme telaşı içinde olduğunu belirterek, İstanbul'un yaşanılabilir bir kent olması için istihdam alanlarının Türkiye'ye yayılması ve göçün durması gerektiğini anlattı.

CHP sol söylemlerini unuttu
Cumhuriyet Halk Partisi'nin son yıllarda sol söylemleri unuttuğu itirafında da bulunan Canpolat, siyaset dünyasına ilişkin fikirlerini paylaştı. Canpolat, “Siyasete giren insan bir şey vermek için giren insandır. Ötekileşenlerin mücadelesini vermek için biz bir ilke koymuştuk 2 yıl önceki kongrede. CHP geriye dönüp baktığımızda 1990'dan günümüze kadar kendi sol söylemlerini unuttu. Ötekilerin mücadelesini verme ihtiyacı duyduğum için örgüt tarafından adaylaştırılmıştım. Söz vermiştim örgüte; İstanbul'un arka yakasının mücadelesini vereceğiz. Yani sadece sahil kesiminin değil, iktidar olabilmenin yolunun İstanbul'un arka yakasından geçtiğini söyledim ve arka yaka ile ön yakayı birleştireceğimizi söyledim. İki yakayı bir araya getirme mücadelesi verdik” ifadelerini kullandı.

İstanbul'u alacağız
Parti olarak en temel hedeflerinin İstanbul'u almak olduğunu da kaydeden Canpolat, bu bağlamda İstanbul'da en çok mağduriyet yaşanan ilçelerde ağırlıklı olarak mücadele verdiklerinin altını çizdi. Canpolat, “Daha mazbatamızı almadan Sultanbeyli ilçesinde kolları sıvadık. Kar yağıyordu yollar kapalı il başkanı gelmez dediler yolları açarak gittik. Çünkü o bölge her açıdan mağduriyet yaşayanların oturduğu bir yerdir. Sorunlarını çözmeye çalıştık. Esen-yurt, İkitelli, Halkalı, Alibeyköy… İstanbul'u alacağız diye bir iddiamız var. İstanbul'u alamayanın Türkeyi'yi alma şansı yok. İstanbul'u alma hedefini ortaya koyduk. Son referandumda İstanbul'un arka yakalarıyla kurduğumuz bağlar çok etkili oldu” dedi.

Köprüler kuruyoruz
İstanbul'da Kadıköy ve Sultanbeyli ya da Beşiktaş ve Sultangazi arasında hep bir uçurum yaratıldığını ve bunu ortadan kaldırmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Canpolat, “İstanbul'da 21 bin STK var. Bunun 15 bini ile organik bağımız var artık. İstanbul'da Cumhuriyet tarihinin iki büyük mitingini yaptık. 15 Temmuz sonrası sivil ve askeri darbelere karşı tüm sol partiler de dahil Taksim'de 1,5 milyon kişi ile buluştuk. Adalet yürüyüşünün İstanbul ayağında ise 4 milyon insan adalet için buluştu. 2 yıl önce göreve gelirken‚ ‘Kadıköy ile Sultanbeyli; Beşiktaş ile Sultangazi arasında köprüleri yıkmak; dostluk, barış ve kardeşlik iklimini kentimizde ve ülkemizde hâkim kılmak ve yoksulluğa, ötekileştirmeye karşı mücadele etmek en büyük vazifemizdir' dedik ve İstanbul'da partimizin iktidar yolcuğunu başlattık” diye konuştu.

Arka tarafları unuttuk
“İstanbul'da CHP senelerdir kazanamıyor. İyi ama neden?” şeklindeki soruyu da samimi bir itirafla açıklayan Canpolat, CHP'nin İstanbul'un arka taraflarını unuttuğu iddiasında bulundu. Canpolat, “Çünkü 20 yıldır arkadaşlarımız İstanbul'un arka yakasını unuttu. Ötekileri unuttu. Biz onlarla bağ kurduk bütünleştik. Bu sayede refardumda “Hayır”ı çıkardık. Referandumdan önce yüzde 53 rakamını söyledim. Yüzde 51.40 çıktı. Yaklaşık 5 milyon insan “Hayır” oyu kullandı” dedi.

Biraz daha sallarsak gidecekler
Şimdi yapılacak olası bir seçimde CHP'nin İstanbul'u kazanacağı iddiasında da bulunan Canpolat, bu anlamda 2019'daki yerel seçim için hedeflerini de paylaştı. “Biraz daha sallarsak bunlar gidecekler. AKP'nin telaşı ve etrafa saldırması bu yüzdendir” diyen Canpolat, “Size anlattığım İstanbul'un arka yakaları anlayışıyla adaylar ortaya koyma hedefindeyiz. Şu anda seçim olsa biz kendi 14 belediyemizin tamamını alıyoruz. Referandumda ayriyetten 7 belediye de yüzde 50'ye yakındı. Şu anda İstanbul'da 29 ilçede seçim alabilecek noktadayız. Birinci partiyiz ve İstanbul'da iktidarız. AKP'nin telaşı bundan. Biraz daha sallasak gidecekler. Bizde olmayan belediyelere de alternatiflerimiz hazır. Her ilçede öne çıkan 4-5 belediye başkan adayları için çalışıyoruz. Kısaca İstanbul'da ahbap ilişkisi dönemi bitti. Feodal ilişki dönemi bitti. Kiminle alacaksak onu aday göstereceğiz. Biz iktidar olmak istiyoruz ama bazı arkadaşlar kendi iktidarını korumaya çalışıyor” diye konuştu.

7 AK Partili başkan istifa edebilir
AK Parti'de istifa eden İBB Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra gene İstanbul'da 7 tane AK Partili belediye başkanının istifa edeceği iddiasında bulunan Canpolat, ilerleyen günlerde kendisinin ne derece haklı olduğunu herkesin göreceğini vurguladı. Canpolat, “İstanbul büyükşehir başkanını görevden aldılar. Kendi belediye başkanlarının bir kısmının mal varlığına el koymuş durumdalar. Yıprandıklarını görüyorlar ama gizli tutmaya çalışıyorlar. İstanbul'da istifası istenen AKP'li belediye başkanları sayısı 7. Her belediyenin FETÖ ile ilişkisini, verdikleri arazilerden, tahsis ettikleri binalardan, imar rantına kadar belgeleri mevcuttur. Bunların artık iktidar şansı yoktur. Gidiyorlar” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.