İstanbul’a alışacaksınız

İstanbul’a alışacaksınız
İBB Mevlüt Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İstanbul’a yeni atanan öğretmenlerle Yenikapı Avrasya Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Uysal, “İstanbul’da değişik zorluklarla karşılaşacaksınız. Ama gün geçtikçe İstanbul’a alışacaksınız” şeklinde konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kente yeni atanan öğretmenler için bir program düzenledi. İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliği yaptığı progra-ma İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de katıldı.

“İstanbul’da değişik zorluklarla karşılaşacaksınız. Ama gün geçtikçe İstanbul’a alışacak ve başka şehirde yaşayamam demeye başlayacaksınız” diyen Uysal, “İstanbul sadece Türkiye’de değil dünyada da hatırı sayılan bir şehir. İstanbul’da aradığınız her şeyi bulabileceksiniz. İyi bir dost arayan, iyi bir öğrenci arayan, öğretmenlik dışında başka zamanlar için kendisine iyi bir meşgale arayan bunları ancak İstanbul’da bulabilir” dedi. Uysal, “İstanbul öyle bir şehir ki gelen bir daha bırakamıyor. Burada yaşayacağınız yoğun tempo iste bu şehrin cazibesini arttırıyor. Bu şehir insanı kendisine aşık ettiriyor. İnşallah sizler de İstanbul’da uzun soluklu kalanlardan olursunuz” ifadelerini kullandı.

En kutsal meslek
“İnsanları hayatların en çok etkileyen ailelerinden çok öğretmenleridir” diyen Uysal sözlerine şöyle devam etti, “Siz öğretmelerimizi de mutlaka etkileyen öğretmenleri olmuştur. Hatta öğretmen olma isteğinizi bu öğretmenler aşılamıştır. Sizler öğretmenler olarak çok önemli bir görevi yapıyorsunuz. Sizlere çocuklarımızı, geleceğimizi teslim ediyoruz. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmenin bilincindesiniz. Sizler gerçekten kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz.”

Öğretmenlere hitap eden Vali Vasip Şahin de, bu gelinen noktanın öğretmenlerin eseri olduğuna değinerek, "Bunun ötesinde öğretmenlik bizim kültürümüzde kutsal bir meslek. Başka hiçbir medeniyette bir harf öğretenin kölesi olmak yoktur. Bu da medeniyetimizin ve inancımızın öğretmene vermiş olduğu değer ve itibardır" diye konuştu. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.