İstifa bir aklanma yöntemi değildir!

İstifa bir aklanma yöntemi değildir!
CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen de Kadıoğlu'nun istifa etmediğini, görevden alındığını savundu.

İstifanın, Esenyurt’ta yaşanan hukuka aykırılıklardan ve yolsuzluklardan aklanma yöntemi olmadığını belirten Gökmen, "Her ne kadar Necmi Kadıoğlu istifasını sağlık sebeplerine bağlasa da, daha önce basına da yansıyan haberler neticesinde AKP Hükümetinin Yerel Yönetimler bazında bir “operasyon” başlattığı ve bu “operasyonun” bir parçasının da Esenyurt Belediyesi olduğu tarafımızca bilinmektedir. Zaten Esenyurt Akp  kulislerinde uzun zamandır başkanın istifa edeceği, hatta yerine kimin getirileceği AKP’li çevreler tarafından konuşulmakta idi. Tüm bu durumlar bize net olarak göstermektedir ki, bu bir istifa değil görevden almadır!" diye konuştu.

Yeşil alanlar yok edildi
Esenyurt'un Necmi Kadıoğlu döneminde plansız büyümenin ve dikey mimarinin kurbanı olduğunu savunan Gökmen, "Esenyurt’ta son yıllarda binlerce ruhsatsız proje yapılmaya başlanmış ve bu projelere belediye tarafından bir yaptırım uygulanmamış, aksine zımnen rıza gösterilmiştir. Bu gelişmeler Esenyurt’u içinden çıkılamaz ve yaşanmaz bir şehir haline dönüştürmüş, halkın ciddi tepkilerine sebep olmuştur. Necmi Kadıoğlu 15 yıla yakın görev süresince Esenyurt’ta hizmet namına bir şey katmadığı gibi, yeşil alanların yok olmasına, gökdelenlerin şehri kuşatmasına ve yolsuzlukların artmasına sebep olmuştur. Tüm bunlar kontrolsüz nüfus artışını beraberinde getirmiş ve artık Esenyurt yaşanacak bir yer olmaktan çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Hesap vermeden gidemez
Kadıoğlu'nun istifasının arkasında 16 Nisan referandumu olduğunu dile getiren Gökmen “Referandumda Esenyurt'ta yüzde 52.5 ile ‘hayır' çıktı" dedi. Gökmen, ilçede batan firmalar nedeniyle 25 bin civarında konut mağduru olduğunu ifade etti. Esenyurt'u bu hale getiren Kadıoğlu'nun istifasının yeterli olmadığına yargıya hesap vermesi gerektiğine dikkat çeken Gökmen “Kadıoğlu hesap vermeden gidemez. Esenyurt'ta kendi yandaşlarını nasıl zengin ettiğini, kendine yakın işadamlarının burada nasıl zenginleştiğini biliyoruz. Birkaç müteahhit firmayı ‘milli müteahhit' yapıp, Esenyurt halkının yaşam alanlarını inşaata açıp peşkeş çektiler" ifadelerini kullandı. CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman da Esenyurt'ta yaşanan imar sorunlarıyla ilgili artan şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin belediyede inceleme başlattığı yönünde duyum aldıklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.