İtirazlar işe yaradı

İtirazlar işe yaradı
İBB Meclisi, Ataköy 5. Kısım'da spor tesisi alanı olarak belirlenmiş arazide imar değişikliği yaparak imam hatip yapılmasına karar vermişti. Karar Bakırköylülerin büyük tepkisini çekmişti. Söz konusu alanla ilgili itirazları değerlendiren İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim Komisyonu eski planlara geri dönülmesine karar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), erişilebilirlik kriterleri çerçevesinde Bakırköy Ataköy bölgesinde yaptığı incelemede 'Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis Alanı' ihtiyacı olduğunu tespit ederek, Ataköy 5. Kısımda bulanan 12 bin 633 metrekarelik spor tesisi olarak belirlenmiş parselin imar durumunu değiştirmek için teklif hazırlamıştı. Spor alanını mesleki öğretim tesisi alanına çevrirek 'imam hatip kampüsü' yapılmasına olanak sağlayan teklif 2017 yılı ocak ayında İBB Meclisi'ne gelmiş ve CHP'lilerin ret oyuna karşın AK Partili üyelerin oyu ile kabul edilmişti. Üzerinde tenis kortları, futbol sahası, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol salonu bulunan alanla ilgili plana, mülkiyet sahibi olan Ziraat Bankası, Bakırköy Belediyesi, CHP'li İBB Meclis Üyeleri, STK’lar ve vatandaşlar itiraz etmişti.

Çevrede ihtiyaç yok
Arazinin mülkiyet sahibi olan Ziraat Bankası, arsanın 3 bin metrelik çapı içinde 92 adet eğitim amaçlı tesis, 17 spor kültürel ve sosyal amaçlı tesisin olduğunu belirtmiş, imar planında arsanın 'mesleki ve teknik eğitimi alanı' olarak düzenlemesine ihtiyaç bulunmadığı değerlendirmesi yapmıştı. İtiraz dilekçesinde “Bankamız, gayrimenkulünün yapılaşma fonksiyonunu değiştirmesi, taşınmazımız ile ilgili mülkiyetimizi kısıtlayıcı unsurların doğması ve plan değişikliği ile getirilmek istenen yapılaşma fonksiyonuna çevrede ihtiyaç olmadığı hususları değerlendirilerek ilan edilen imar planı değişikliğinin iptal edilmesini talep ediyoruz” demişti.

Bakanlığın talebi yok
Bakırköy Belediyesi ise 'spor tesisi alanı' yerine eşdeğer başka bir alan ayrılmaması ve Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün herhangi bir talebi yokken yapılan plan değişikliğine ilişkin ilgili kurumdan görüş alınmamasının yönetmeliklere aykırı olduğunu belirtmiş, yapılacak projede ilçe belediyesinin devre dışı bırakıldığını vurgulamıştı. Kararla ilgili Bakırköy Kent Savunması üyeleri İBB önünde eylem yapmış; vazgeçilmesini istemişti. Bakırköylüleri sevindirecek haber önceki gün geldi. Yapılan tüm itirazları yeniden değerlendiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim Komisyonu eski planlara geri dönülmesine karar verdi. Karar meclisten de oy birliği ile geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.