İTÜ'ye gölet geldi

İTÜ'ye gölet geldi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesinde yer alan İTÜ Gölet, VakıfBank’ın destekleriyle yapılan rekreasyon çalışmalarının ardından düzenlenen törenle açıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesinde yer alan İTÜ Gölet, VakıfBank’ın destekleriyle yapılan rekreasyon çalışmalarının ardından düzenlenen törenle açıldı. Törene, İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcıları, VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. İTÜ Yeşil Kampüs çalışmaları kapsamında sürdürülen projelerden birisi olan “İTÜ Gölet Rekreasyon Projesi” 6 yıl süren çalışmalarının ardından kullanıma açıldı. Kampüs içindeki ‘saklı cennet’ diye tabir edilen İTÜ Gölet’inin VakıfBank’ın desteğiyle yapılan çalışmalar ile yürüyüş parkuru, yeni ağaçlar ve endemik bitkilerle yeni görünümüne kavuştu  İTÜ Gölet’i, yapılan çalışmalarla birlikte etrafında egzersiz yapabilecek ideal yer haline geldi. Yeşil korular içerisinde ördeklerin ve martıların eşlik edeceği yürüyüş hattında kısa molalar vererek yürüyüşe devam edilebilecek. Gölet, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen, ders yoğunluğuna küçük bir ara verip nefes almak isteyen misafirlerini bekliyor.

67'nci sıraya ulaştı
İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca, törende yaptığı konuşmasında “Yaklaşık 250 hektarlık bir alana yayılan yerleşkemizde Yeşil Kampüs anlayışı ile peyzaj çalışmalarına 6 yıl önce başlandı. Sürdürülebilir peyzaj düzenleme çalışmalarına, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Bölümü akademisyenlerinin ortak iş birliği ile başlanıldı. Yeşil kampüs projesi kapsamında, öğretim üyelerimizin danışmanlığında, katılımcı bir yöntemle çevre düzenlemelerinin ekolojik, sosyal ve ekonomik boyutları ele alındı. Bu çalışmalardaki ilk amacımız; İTÜ Ayazağa Kampüsü’nün içinde yer aldığı yeşil alanı korumak ve daha nitelikli hale getirmek oldu. Doğaya saygılı, sürdürülebilir, geri dönüşüm ve enerji tasarrufu odaklı, bisiklet dostu bir yerleşke yaşamı amacıyla başlayan Yeşil Kampüs çalışmalarımız uluslararası sıralamalardaki yeriyle doğru adımlar atıldığını gösteriyor. Uluslararası dünya yeşil kampüs sırlamaları yapan UI Greenmetric’de 719 üniversite içinde 67. Sıradayız ve ilk 100’ünde Türkiye’den yer alan ilk ve tek üniversiteyiz.Avrupa kategorisinde ise 32. sıradayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.