İYİ Parti Silivri kadrosu açıklandı

İYİ Parti Silivri kadrosu açıklandı
İYİ Parti Silivri Kurucu İlçe Başkanlığı görevine atanan Avukat  Ozan Ersaraç, düzenlediği basın toplantısıyla ilçe yönetim kurulunda görev alan isimleri açıkladı.

İYİ Parti Silivri Kurucu İlçe Başkanı olarak görevlendirilen Av. Ozan Ersaraç, düzenlediği basın toplantısıyla ilçe yönetim kurulunda görev alan isimleri açıkladı. “Türkiye İYİ olacak, Silivri İYİ olacak” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Ersaraç, önümüzdeki günlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de bulunduğu Marmara Plaza’da ilçe teşkilatının açılışını da gerçekleştireceklerini söyledi.

“TÜRKİYEYİ GELDİĞİ NOKTADAN DÖNDÜRECEK OLAN KADINLARIMIZDIR”
 Eser Diamond Hotel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Av. Ozan Özsaraç şunları söyledi; “Türkiye'yi geldiği noktadan döndürecek olan kadınlarımızdır ve genel başkanımız Sayın Meral Akşener'in dediği gibi 'İyi Parti bir kadın hareketidir' sözüyle, bu hareketi sırtlayacak olan en çok kadınlarımızdır. Bu açıdan yüzde 25 cinsiyet kotası konuldu. Genel başkanımız bu durumu şöyle izah etti. Özellikle cinsiyet kotası yaptık ki, yarın kurulacak 100 kişilik yönetimlerde erkekler olarak yer bulmakta zorlanacaksınız. 75 kadının yanında 25 de erkek olabilsin diye bu kotayı getirdik dedi. Hakikaten ileri daha net bir şekilde göreceğiz, bu hareketi sırtlayan kadınlarımız olacaktır.”

“BU YENİ BİR KUVA-Yİ MİLLİYE CEPHESİ”
Milletimiz renkleri ve süsü olan farklılıkları yüzünden kutuplaştırıldı. İnsanlarımız en ufak bir siyasi sohbette kavga eder hale getirildi. Bu yüzden İyi Parti, kutuplaştırılan insanlarımızı bir araya getirmek ve asgari müşterekler üzerinde birleştirmek amacıyla kuruldu. Ben bunu yeni bir Kuva-yi Milliye Cephesi olarak yorumluyorum. Her siyasi eğilimden arkadaşımız yönetimimizde de mevcut, partimizin kurucuları arasında da mevcut. Asgari müştereklerimiz, cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin benimsenmiş olması, Atatürkçü olması ve herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı ya da sempatisi bulunmaması. Yani vatanperver olması gerekiyor. Sağ kökenden gelmiş, sol kökenden gelmiş şeklinde bir ayırım yapmıyoruz. İnsanlarımızı ötekileştirmek için bu ifadelerin oluşturulduğunu düşünüyoruz. Bunlar üzerinden siyaset yapmayacağımızı taahhüt ediyoruz.

“HEPSİNİN HESABINI İYİ PARTİ OLARAK SORACAĞIZ”
Büyük bir ekonomiyiz. Ülke olarak çalışıyoruz, üretiyoruz ama paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız, kul hakkı yemeyeceğiz, yedirtmeyeceğiz; yiyenlerin kursaklarından getirteceğiz. Hepsinin hesabını İyi Parti soracaktır. İnsanlar için adalet istiyoruz.

“TÜRKİYEYİ ADİL HALE GETİRECEĞİZ”
Ben bir adalet mensubuyum, hukukçuyum, yargılamanın 3 ayağından biriyim. İnsanların adalete güveni kalmadı. En ufak dahi bir şeyi yargıya taşırken tereddüt halinde. Uyuşmazlık durumunda tarafların biri hükümete yakın biriyse, bu uyuşmazlığın adil bir şekilde çözülebileceğinden hiçbir şekilde ümit sahibi değildir. Bunu net bir şekilde görüyorum. Türkiye'yi adil hale getireceğiz, adaleti yeniden tesis edeceğiz ve adaleti sağlayacağız. Mazlumun yanında, zalimin karşısında bulunacağız. İyi bir Türkiye için yola çıktık. Türkiye İyi olacak, İstanbul İyi olacak, Silivri İyi olacak.

“HERKES HOCA EFENDİ DERKEN BİZ FETÖŞ TABİRİNİ KULLANIRDIK”
Toplantısının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özsaraç, "Fetöcülerin avukatı" şeklinde yazı yazanlar oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna  "Meyve veren ağaç taşlanır. Ben 29 yaşında biriyim. Ülkü Ocakları ve MHP'nin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Hiçbir zaman hiçbir tarikatla cemaatle bir bağım olmadı ve sempati duymadım. Fetö'nün ismi Fetö değilken, hoca efendi denirken, biz zaten Fetö derdik, hatta arkadaşlarla aramızda Fetoş tabiri kullanırdık. Belki biraz kaba oldu ama öyle derdik” şeklinde cevap verdi.

“MUSTAFA BEY KONUYU YANLIŞ ANLAMIŞ, DURUMDAN PAY ÇIKARMIŞ”
Mustafa Altınkök'ün ilk olarak kurucu başkan atanması ve sonradan bu atamanın iptal edilmesi soruldu. Ozan Ersaraç bu konuyla ilgili de şunları söyledi:
"Ben Mustafa beyle şahsen tanışmıyorum. İlçe başkanlıkları belirlenirken, o noktada İl Başkanımız Sayın Ersin Beyaz'la görüşmeler olmuş. İlçe başkanı olmak isteyen başka arkadaşlarımızda görüşmüş. Niyet okuması yapmak doğru değil ama herhalde Mustafa bey konuyu yanlış anlamış diye düşünüyorum. Çünkü ilçe başkanlığı ataması bir mazbatayla oluyor. Mustafa beyle ilgili böyle bir görevlendirme yok. Konuşma yapılmış ama böyle bir durum yok. Mustafa bey bu durumdan bir pay çıkarmış. Sayın il başkanımıza bu durumu sorduğumda, 'Durumdan vazife çıkardı herhalde arkadaş' dedi. Yani ne atandığına ne görevden alındığına dair bir açıklama yok. Yani bir talihsizlik olmuş diye düşünüyorum.

“HALİL HOCAMIZ OLMAYACAK DA KİM OLACAK?”
Medical Park Hastanesi'nin Silivri Başkanı Hayati Arkaz'ın İyi Parti Kurucuları arasında yer alması, hastane müdürü kardeşi Mustafa Arkaz'ın İyi Parti İstanbul İl Yönetiminde olması ve hastanenin başhekimi Halil Narlı'nın ve 2 hastane personelinin Silivri İlçe yönetiminde yer alması sorusuna ise  Ersaraç, şu şekilde cevap verdi:
11 yaşında Ülkü Ocakları'na katıldım. Birçok yerde görev aldım. MHP'de görevler üstlendim. Partimizin, Milliyetçi ve Ülkücü görüşlerimizi temsil etmediğini düşünerek İyi Parti'ye katıldım. Önce MHP içerisinde mücadele verdik, halkımızın da yönlendirmesiyle İyi Parti oluştu. Evet Hayati bey kurucu üyemiz. Mustafa bey il yöneticimiz. Bu işin en başından beri içerisindeler. Halil hocamız yardımcı doçent ve senelerdir burada hizmet veriyor. Silivri halkı çok yakından tanıyor. Halil hocamız olmayacak da kim olacak diye düşündük. İyi kabul etti ve aramıza katıldı.

iyi parti silivri


SİLİVRİ TÜRKİYE’NİN KÜÇÜK BİR MODELİ
"Silivri ile ilgili nasıl çalışmalar yapacaksınız" sorusunu cevaplayan Ersaraç, "Silivri ile ilgili yol haritamız, Türkiye'de izleyeceğimiz yol haritasının aynısı. Silivri Türkiye'nin küçük bir modeli. Kendi bir gündemi var, sosyetesi var, dengeleri var. Belli noktalarda, İstanbul'un diğer ilçelerinden iyi durumda. Bunun nedeni şu, halkı çok duyarlı ve birlikte yaşamanın vermiş olduğu güvenden kaynaklanıyor. Bizim Silivri'de yapacaklarımız, yerel muhalefetin şimdiye kadar yapmadığı projeler yapmak. Muhalefet etmek, sadece iktidara saldırmak olarak algılanıyor. Fakat muhalefet demek, tamamiyle iktidara saldırmak değildir. Yapıcı bir muhalefet anlayışı oluşturacağız. Ve gelecek olan ilk yerel seçimlerde Silivri Belediyesi'ni İyi Parti'ye geçmesini sağlayacağız.

NEDİM DÜNDAR; “DÜŞÜNCELERİMİZİ HAYATA GEÇİRMENİN MÜMKANATI OLMADIĞI İÇİN İYİ PARTİDEYİM”
Bir dönem MHP Silivri İlçe Başkanlığı görevinde bulunan şimdi ise İYİ Parti Yönetiminde bulunan Nedim Dündar ve yine bir dönem CHP Silivri İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Teoman Aydan’a, “ Neden İYİ Parti?” sorusu yöneltildi.  Dündar; “ Düşüncelerimiz hayata geçirmenin mümkünatı kalmadığından, yeni oluşumlara ihtiyaç duyulduğundan, artık Türkiye'nin merkez bir yerde buluşması gerektiğine inandığımızdan bir aradayız. Burada MHP'lisi var, CHP'lisi var, AKP'lisi var. Bu tüm ülkeye yayılabilir bir felsefedir”

TEOMAN AYDAN: MERAL AKŞENER’İN BATI MEDENİYETİ TAŞIDIĞINA İNANDIĞIM İÇİN İYİ PARTİ’YE KATILDIM
Neden İYİ Parti Sorusuna Teoman Aydan ise şu cevabı verdi; “Haksızlıklara hayatım botunca tahammül etmedim ve görmezden gelmedim. Cumhuriyet Halk Partisi ecdadımızdan geliyor. Kendi partimizin benden rüşvet ister duruma gelmesi gerçekten hatları karıştıran ve üçüncü dünya savaşı oluşturacak şekildeydi. Yukarıdaki arkadaşlarımızın bizim duygularımızla hiç ilgili olmadığını gördüm. Bizim verdiğimiz emeğin heba olduğunu gördüm. Yukarıdaki aşağı geliyor, o emeği heba ediyor. Seçim sabahı istifa ettim CHP'den. Yemin ettim siyasete girmeyeceğim diye. Genel Başkan Meral Akşener'in Batı medeniyeti taşıdığına inandığım için İYİ Parti'ye katıldım.”

İYİ PARTİ’Yİ SİLİVRİ’DE TEMSİL EDECEK İSİMLER
Ozan Ersaraç başkanlığında oluşan İYİ Parti Silivri İlçe yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Ahmet Gedik, Ali Demirtaş, Ali Güvenç, Ali İhsan Agu, Alpay Denizli, Aslı Altınova, Barışl Öpçin, Cem Demiray, Çetin Kıyıcı, Çiçek Vişne, Dündar Konuk, Elif Memiş, Erberk Özboyacı, Fatih Yörük, Gökmen Çelikel, Halil Narlı, Halil Serdar Baran, Harun Yılmaz, İhsan Gözütok, İsmail Karaca, ,İsmail Tayfur Uçar, Mayser Erbay, Muhammet Aycan Çakır, Nazan İbo, Nedim Dündar, Nihal Meriç, Nihat Hatioğlu, Okan Köseoğlu, Oylum Bedir, Rasim Dinçer, Recep Behram Özsoy, Serkan Sunç, Seyfi Turlin, Teoman Aydan, Ümit Seçkin, Vedat Karakaya, Yavuz Çerkez, Yeşim Selimoğlu, Yılmaz Pekcoşkun, Yiğit Efe Pehlivan. HABER/ FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.