İzmir'de pazar esnafı ve AVM çalışanları HES kodu olmadan işbaşı yapamayacak

İzmir'de pazar esnafı ve AVM çalışanları HES kodu olmadan işbaşı yapamayacak
İzmir'de AVM çalışanları ile semt pazarı esnafı HES kodu sorgulamasının ardından işbaşı yapacak.

İzmir'de alışveriş AVM çalışanları ile semt pazarı esnafının Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasıyla işbaşı yapacağı belirtildi. 

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı. 

GİRİŞ HES KODU SORGUSUNDAN SONRA YAPILACAK

Açıklamada, İzmir genelindeki semt pazarlarında satış yapanların pazar yerine girişlerine HES kodu sorgulandıktan sonra izin verileceği, bu konuda zabıtanın görevlendirildiği kaydedildi. 

AVM'lerde de personel ve yöneticilerin iş yerine girişlerinde HES kodu sorgulamasının yapılacağı belirtilirken buradaki uygulamanın 'AVM Koronavirüs Tedbirleri Sorumlusunca' kontrol edileceği bildirildi. 

Açıklamada, "HES kodu olmayan vatandaşlarımızın sorgulama yapan görevlilerce Sağlık Bakanlığının HES mobil uygulaması veya e-devlet uygulamasından HES kodu alınması konusunda yardımcı olunmasına oy birliğiyle karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

TİYATRO, OPERA VE BALEDE KISITLAMA YOK

Kurul ayrıca belirlenen tedbirler ve önlemlere riayet edilmesi kaydıyla açık ve kapalı mekanlarda sahnelenecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsilleri gibi faaliyetlerde kısıtlama yapılmamasına karar verdi.

Ayda en az 2 kez denetlenecek olan söz konusu mekanlarla ilgili kurallara uyulmaması durumunda para cezası ve adli işlem uygulanacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.