İzmir Valiliği, Menemen için kura tarihi belirledi

İzmir Valiliği, Menemen için kura tarihi belirledi
İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin Menemen'de CHP'li Deniz Karakurt'un başkanvekili seçildiği kura seçimini AK Partili Aydın Pehlivan'ın başvurusu sonucu iptal etmesinin ardından valilik kura tarihi belirledi.

İzmir Valiliği, Menemen'de başkanvekilliği için yeni kura tarihini 4 Ocak olarak belirledi. İlk kurada başkanvekili seçilen CHP'li Deniz Karakurt, mahkemenin esasa ilişkin kararı açıklanmadan İzmir Valiliği tarafından tarih belirlendiğini vurgulayarak, "Bu hukuğun yok sayılmasıdır. Hakikaten çok ilginç. 30 yıllık avukatım, ilk defa böyle bir karar gördüm. İnsanların vicdanlarını yaralayacak bir durum. Senaryosu hazır bir film çekiyor gibiler. Valilik kararını tabi ki gündeme alacağız. Meclis üyelerimizle görüşme halindeyiz. Nasıl bir yol izleyeceğimizi belirleyeceğiz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP’den ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildikten sonra partisinden istifa eden Aksoy Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisindeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kurada Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan, kurada cam kavanoz ve top kullanılmasının usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesine başvurmuştu. İzmir 2. İdare Mahkemesi, kuranın usule uygun yapılmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararını vermişti. ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.